Kaşık Börek çorbası Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı un, 1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
150 gram kıyma, 1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
250 gram yoğurt, 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
Kaşık Börek çorbası Yapılışı
Un, yumurta, su ve 1 çay kaşığı tuzu iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirip, unlu tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın. Hamurdan küçük kareler kesin. Harç için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve kalan tuzu iyice karıştırın. Hamurların ortalarına pay edip, üçgen şekilde katlayın. Üçgenin iki ucunu ters çevirip, birbirine yapıştırın. Tuz eklenmiş 5 su bardağı kaynar suda haşlayın. Çorba kaselerine pay edin. Dövülmüş sarmısak ve yoğurdu çırpın. Kaselerin üzerlerine 2'şer çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ekleyin. Üzeri için toz kırmızıbiberi tereyağında yakın. Nane ekleyip ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.