Kaşık Börek çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 18 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 18 Haziran 2015, 17:01
Kaşık Börek çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı un, 1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
150 gram kıyma, 1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
250 gram yoğurt, 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane

Kaşık Börek çorbası Yapılışı
Un, yumurta, su ve 1 çay kaşığı tuzu iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirip, unlu tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın. Hamurdan küçük kareler kesin. Harç için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve kalan tuzu iyice karıştırın. Hamurların ortalarına pay edip, üçgen şekilde katlayın. Üçgenin iki ucunu ters çevirip, birbirine yapıştırın. Tuz eklenmiş 5 su bardağı kaynar suda haşlayın. Çorba kaselerine pay edin. Dövülmüş sarmısak ve yoğurdu çırpın. Kaselerin üzerlerine 2'şer çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ekleyin. Üzeri için toz kırmızıbiberi tereyağında yakın. Nane ekleyip ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.