Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 litre et suyu
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
Tuz
Hamur için: 2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
Toz kırmızıbiber
Bir tutam nane

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Yapılışı

Et suyunu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, süt, un, limon suyu ve tuzu karıştırın. Üzerine kaynamakta olan et suyundan ekleyerek akışkan bir kıvama getirin. Daha sonra azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin ve tel süzgeçten geçirin. Diğer taraftan un, yumurta ve tuzu karıştırıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru yarım cm kalınlığında açıp 2x2 cm'lik kareler halinde kesin. Sıvıyağda kızartıp kenara alın. Pişen çorbayı kaselere alın. Üzerine kızarttığınız hamurları koyun. Tereyağını kızdırıp, toz kırmızıbiber ve naneyi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.