Yayla Çorbası tarifi

İşte yayla çorbasının en kolay ve pratik hazırlanışı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2012 Güncelleme 28 Şubat 2013, 13:13

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
1 çay bardağı kırık pirinç
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
Tuz
2 çorba kaşığı margarin
İki çorba kaşığı kuru nane

Yapılışı: Pirinci 3 su bardağı su ile ateşe koyun. Yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın.
Tenceredeki sıcak pirinç haşlama suyuyla ılıştırın.
Bir yandan da karıştırarak tencereye ilave edin.
Karıştırmayı sürdürerek bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin. Margarini kızdırıp naneyi ekleyin.
Hemen ateşten alın.Dilerseniz naneli yağı yayla çorbasına katın, karıştırın. Dilerseniz çorbayı tabaklara olduğu gibi koyun, üzerine naneli yağı gezdirin.