Aydın Didim'de tur otobüsüne saldırı! Aydın Valiliği'nden açıklama

Aydın Didim'de yol verme yüzünden çıkan tartışma sonrası bir tur otobüsünün önünü kesen bir grup, otobüs şoförünü darbedip camlarını kırdı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken Aydın Valiliği'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Olayda tur otobüsünün önünü kesen araç ve sürücülerine 2918 sayılı trafik kanunun ilgili maddeleri uyarınca toplam 11 adet trafik cezası uygulanmış, 61 bin 741 TL idari para cezası kesilmiştir" denildi.

Giriş Tarihi:
Aydın Didim'de tur otobüsüne saldırı! Aydın Valiliği'nden açıklama

Olay, sabah saatlerinde Akbük Kavşağında meydana geldi. 38 YF 289 plakalı tur otobüsünün şoförü Kurtuluş E. ile bir otomobil sürücüsü arasında seyir halindeyken tartışma çıktı. İddiaya göre otomobil sürücüsü, otobüsü dakikalarca takip etti. Otobüs şoförü Kurtuluş E., Polonyalı turistleri almak için özel bir otele yanaştı.

Turistler bindikten sonra hareket eden otobüsün önü, 2 otomobil tarafından kesildi. Otobüsün önünü kesip otomobillerden inenler, şoföre tehdit ve hakaretler savurmaya başladı. Ardından taşlarla otobüse saldıran İ.H.K. (23), M.K. (30), M.K. (31), M.T. (27) aracın camlarını kırıp Kurtuluş. E.'yi taşla başından yaraladı.

Aydın Didim'de tur otobüsüne saldırı (İHA)

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından şoför Kurtuluş E., hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan şoförün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

SALDIRI KAMERADA; YAKALANDILAR

Öte yandan saldırı anı ise otobüs şoförü Kurtuluş E. tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Jandarma ekipleri 4 şüpheliyi yakalayıp, gözaltına aldı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Didim'de yol verme tartışması kanlı bitti: Otobüs şoförüne saldırı kamerada

AYDIN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"10 Haziran 2025 tarihinde Didim ilçemiz Akbük Mahallesi'nde trafikte yaşanan sözlü tartışma sonrasında yabancı turistleri taşıyan bir tur otobüsünün önü diğer araçta bulunan beş şahıs tarafından kesilmiş, aracın ön camı taşla kırılmış ve tur otobüsü şoförü K.E. hafif şekilde yaralanmıştır.

Yaralı şahsın hayati tehlikesi bulunmamakta olup tedavisinin ardından taburcu edilmiştir.

Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış olup, tur otobüsünün önünü kesen şahıslar kolluk kuvvetlerimiz tarafından derhal gözaltına alınmıştır.

Aydın Valiliği'nin açıklaması (X)

Gözaltına alınan şahıslarla ilgili adli ve idari işlemler devam etmektedir.

Olayda tur otobüsünün önünü kesen araç ve sürücülerine 2918 sayılı trafik kanunun ilgili maddeleri uyarınca toplam 11 adet trafik cezası uygulanmış, 61 bin 741 TL idari para cezası kesilmiştir.

Suça karışan üç araç ise 15 gün süreyle trafikten men edilerek Didim otoparkına çekilmiştir. Bu tür zorbalıklar ve magandalıklarla kamu düzeninin ve trafik güvenliğinin ve halkın huzurunun bozulmasına ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan hiçbir eyleme asla müsaade edilmeyecektir"

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler