Etli Kırmızı Biber Dolması Tarifi

Malzemeler
18 adet orta boy kırmızı
salçalık biber
300 gram orta yağlı
dolmalık kıyma
3 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
1 demet maydanoz
3 diş dövülmüş sarmısak
1'er tatlı kaşığı kekik, nane,
yenibahar, kimyon
Bir buçuk çorba kaşığı
biber salçası
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz Etli Kırmızı Biber Dolması Yapılışı

BİBERLERİN üst kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve kenara alın. Diğer taraftan soğanları incecik doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinçleri, soğanları ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Sarmısağı, baharatları ve salçaları da karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçla biberlerin yaklaşık üçte ikisini doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine biberleri geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp biberlerin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.