Muzlu Milföy Pastası Tarifi

Giriş Tarihi 09 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 13:57
Muzlu Milföy Pastası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

4 adet muz
5 adet milföy hamuru
2 su bardağı
5 çay kaşığı süt
1 kahve fincanı un
1 su bardağı tozşeker
Üzeri için:
Kakao

Muzlu Milföy Pastası Yapılışı:

1 Milföy hamurlarını ikiye kesip, 10 parça hamur elde edin. Üzerlerini çatalla delip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin.

2
2 su bardağı süt, un, tozşekeri karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin ve ocaktan alın. 2 adet muzu çatalla ezip karışıma ekleyin. 1 adet milföy hamurunun üzerine fırça ile 1 çay kaşığı süt sürün. 1 çorba kaşığı muzlu karışımı yayıp, 2-3 adet halka doğranmış muz dilimi yerleştirin. Üzerine 1 adet milföy hamuru koyun. Kakao serpin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Soğuk olarak servis yapın.