Portakallı Kalburabastı Tarifi

Malzemeler:
4 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı yağ (sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımı)
1 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Üç buçuk su bardağı un
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
şerbet için:
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su
1 su bardağı taze portakal suyu
Portakallı Kalburabastı Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayın. şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Portakal suyunu ekleyip, karıştırın ve soğutun. Yoğurt, yağ, şeker, kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğunu karıştırın. Unu ilave edip, yoğurun. 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde oval hale getirin. Rendenin iri tarafına bastırarak veya bıçakla şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.