Güveçte Pastırmalı Kurufasulye Tarifi

Giriş Tarihi 27 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 11:35
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
l400 gram kurufasulye
l50 gram pastırma
l1 adet küçük boy soğan
l2 çorba kaşığı tereyağı
l4 adet domates
l2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, pulbiber

Güveçte Pastırmalı Kurufasulye Yapılışı

KURUFASULYEYİ bir gece öncesinden suda bekletin. Daha sonra bol suda haşlayın ve suyunu süzün. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kurufasulye ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesi de tencereye ilave edin. Salça ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynatın. Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kurufasulyeli karışımı boşaltın. İri doğranmış pastırma, tuz ve pulbiber ekledikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.