Pulbiberli Buğday Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 26 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 16:15
Pulbiberli Buğday Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 su bardağı buğday
Yarım su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er tatlı kaşığı kırmızı pulbiber ve nane
1 su bardağı et suyu
6 su bardağı su
Tuz

Pulbiberli Buğday Çorbası Yapılışı

Buğday ve nohudu akşamdan ayrı ayrı ıslatın. Ertesi gün haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Et suyu ve suyu katıp, kaynayana kadar karıştırın. Buğday, nohut ve tuzu ekleyip, 15 dakika daha kaynatın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına nane ve kırmızı pulbiberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin.