Düğün Eti Tarifi

Malzemeler
1 kg iri doğranmış koyun eti
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım kg domates
3 adet soğan
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz

Fasulye püresi için:

1 su bardağı kuru fasulye (1 gece önceden ıslatılmış)
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
Tuz, karabiber

Düğün Eti Yapılışı

ETLERİ 1-2 saat soğuk suda bekletin. Ardından, iyice yıkayın. Tencereye yağı alın. Küçük doğranmış soğanları yağda kavurun. Etleri ekleyip kavurmaya devam edin. 10 dakika soteleyin. Rendelenmiş domates, tarçın, karanfil, yenibahar ve tuz ilave edip, sıcak su ile kısık ateşte 2 saat pişirin. Ateşten aldığınız eti tepsiye yayın.Üzerine dilimlenmiş 1 adet domates koyun. Orta ısılı fırında 15 dakika tutun. Bu arada fasulye püresini hazırlayın. Bunun için, önceden ıslatılmış fasulyeyi haşlayın. Blenderden geçirin. Dilerseniz çatalla da ezebilirsiniz. Tencereye tereyağını alıp eritin. Fasulye ve sütü ilave edip, arıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip, püre kıvamı alana dek pişirin. Etin yanında servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.