Baharatlı Havuç Soslu Fırınlanmış Levrek Fileto Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 09:05
Baharatlı Havuç Soslu Fırınlanmış Levrek Fileto Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet levrek fileto
1 adet konserve enginar göbeği
1 orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
200 gram ıspanak yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
100 gram jülyen doğranmış pırasa

Baharatlı Havuç Soslu Fırınlanmış Levrek Fileto Yapılışı

LEVREK filetoları ızgarada pişirin. Enginar göbeklerini soğanla birlikte haşladıktan sonra püre haline getirin. Rendelenmiş havuçları çok az yağ ilavesiyle soteledikten sonra sarmısak, bal ve kırmızı toz biberle tatlandırın. Blendırdan geçirip, püre haline getirin. Kırmızı dolmalık biberi közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin. Ispanak yapraklarını zeytinyağında soteleyin. Jülyen doğranmış pırasaları da ızgarada pişirin. Levrek filetoyu servis tabağına aktarın. Yanında püre çeşitleri, ıspanak yaprakları ve ızgara pırasayla birlikte servis yapın.