Lorlu Börek

MALZEMELER:
500 gram lor peyniri
2 adet yufka
3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı köri ve pulbiber
Yufkaları ıslatmak için:
1'er çay bardağı sıvıyağ ve su
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
YAPILIŞI:
Öncelikle yufkaları ıslatmak için sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine serip, kalan sıvıyağla her tarafını yağlayın. 4 parmak genişliğinde önce enlemesine, sonra boylamasına şeritler kesin ve kare parçalar elde edin. Derin bir kasede lor peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, köri ve pulbiberi karıştırın. Bir adet yufka parçasına lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun ve yufkanın dört ucunu ortada birleştirin. Ters çevirip, fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Yufka parçaları ve lorlu harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.