Elmalı Kaz Ciğeri Tarifi

Fransız mutfağı meraklılarına

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2013, 15:23

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 adet kaz ciğeri (ortalama 80 gram)
3 dilim elma
1 çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber
1-2 tutam Akdeniz yeşilliği
Sosu için:
Kaz ciğeri yağı (pişirdiğiniz kaz ciğerinin tavada kalan yağı)
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
Elmalı Kaz Ciğeri Yapılışı

Elma dilimlerini margarin ve tozşekerle birlikte yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Daha sonra başka bir tabağa alın. Aynı tavaya kaz ciğerlerini koyun. Kısık ateşte kaz ciğeri erimeden kızartın. Üzerine tuz ve karabiber serpip ocağın altını kapatın. Servis tabağına sıra ile elma dilimi, kaz ciğeri, Akdeniz yeşilliği olacak şekilde, malzeme bitene kadar kat kat yerleştirin. Sos için, tavada kalan kaz ciğeri yağını balzamik sirke ile kaynatın. Sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.