Üzüntüden sütüm kesildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2011 Güncelleme 26 Eylül 2011, 00:00
Üzüntüden sütüm kesildi

İÇİNDEKİLER

Ablacığım, eşimle görücü usulüyle evlendim. Şimdi çok pişmanım. Yeni doğum yaptım ama o beni çok üzüyor. Çocuğumuzun gözleri renkli diye, "Bu çocuk yoksa benden değil mi?" deyip beni çileden çıkartıyor. Daha 19 yaşındayım ve o benim ilk erkeğim ablacığım. Üzüntüden sütüm kesildi.
Neden böyle davranıyor? Onu tanıyamıyorum. Ben ne yaptım böyle? Sence kocam düzelir mi? Rumuz: Anne


CEVAP
Ah be kızım! Birbirinizi tanımadan, daha çocuk yaşta çocuk yapılır mı hiç? Üstelik görücü usulü evlenmişsin! Neyse bu ikazlar için artık çok geç bililiyorum ama sen şimdi öncelikle bebeğini düşünmelisin. Zaten lohusalık dönemi hassas bir dönem. Onun söylediklerini şimdilik duymamaya çalış ve kafana takma. Bu süreçte baktın çok zorlanıyorsun, bir süre ailenden bir büyüğünü yanına destek olarak al ve her şeyi zamana bırak. Umarım her şey yoluna girer.

MASUM OLABİLİR Mİ?
Ablacığım, ben hemşire bir kızı çok seviyorum. Bir gece haber vermeden nöbetine gittim. Telaşlıydı ve ben de cep telefonunu o lavabodayken karıştırdım. Beni aldattığını anladım ve yıkıldım. İnkar etti, sözde başka bir arkadaşı onun telefonunu kullanmış. Ondan kopamıyorum ama bu şüphe beynimi kemiriyor. Ona inanmalı mıyım? Masum olabilir mi? Rumuz: Harabe

CEVAP
Duygularından yola çıkarak haraket edersen üzülürsün! Sen değil, o bu olayın çok sorumluluğunu hissediyorsa, gerçeği sana ispatlama telaşına düşmeliydi. Bunu yapmayıp, üstü kapalı geçiyorsa, zaten onun için üzülmeye değmez. Bir süre uzak dur ondan. Aranızda tüm sorunları unutturacak bir çekim gücü varsa zaten tüm hatalara rağmen bir araya gelirsiniz.

NEDEN KİMSE SEVMİYOR?
Ablacığım, 22 yaşında yakışıklı bir gencim ama kızlar konusunda çok şansızım! Hepsini seviyorum, etkileniyorum ama onlar alacağını benden alıyor ben ise istediğim duyguları yaşayamadan kalıyorum. Aşkı yaşamak, cinselliği yaşamak istiyorum, olmuyor! Onlar kaçınca ben kendimde bir eksiklik hissediyorum. Son zamanlarda kendime güvenimi yitirdim. Neden beni kimse tüm benliğiyle sevemiyor? Rumuz: Delikanlım

CEVAP
Dur be oğlum! Bu ne ümitsizlik böyle! Karşına üç beş tane yanlış kız çıktı diye, kendine haksızlık etme lütfen. Daha yolun çok başındasın. Gerçek aşkı da yaşayacaksın, mutluluğu da! Ama önce kendine değer vereceksin. Ve karşındakine de bunu hissettireceksin. Bak bir de bunu dene! Yanılmadığımı anlayacaksın. Bol şans!


Jale UZ