Kâbustan kurtulmak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2011 Güncelleme 25 Eylül 2011, 00:00
Kâbustan kurtulmak

İÇİNDEKİLER

İyi günler dilemek istiyorum hepinize. Benim sormak isteğim şey, aslında kafamı çok taktığım bir şey, o da şu. Benim ilişki sürelerim çok kısa yani çok erken boşalıyorum. Eşim tam tatmin olmadan boşalmış oluyorum, bu da beni çok üzüyor. Bu problemin üstesinden gelmemde yardımcı olur musunuz?

CEVAP
Erken boşalmanın tedavisi vardır, kendi kendinize tedavi etmeye çalışmayın, ilaç tedavisi ve alınacak bazı önlemler ile beraber erken boşalmadan kurtulman oldukça kolaydır.

İDRAR YOLUM İLTİHAPLI
Geçen hafta kadın doğum doktoruna muayene oldum, adet düzensizliği vardı. Ama idrar yollarımda aşırı iltihaplanma olduğu ortaya çıktı. Antibiyotik tedavisi uygulandı. Ama hiç faydası olmadı. Ne yapmalıyım?

CEVAP
İdrar tahlilinde iltihap çıkması durumunda şikayetinin olup olmamasına bakıyoruz, eğer şikayeti yoksa yani idrarında yanma, sık idrara çıkma, idrarda kanama ve idrarı boşaltamama hissi gibi, o zaman takip edebiliyoruz. Dolayısı ile bol su için. Ardından da şikayetiniz olursa üroloji uzmanına başvurun.

NEDEN İSTEKSİZ?
27 yaşında bir bayanım. 3 yıl önce evlendim. Evlilik öncesi herhangi bir sorun yaşamazken, evlendiğimizden beri eşimde cinsellik giderek azaldı. Evliliğimiz tehlikeye mi giriyor acaba? Eşimin daha önceden böyle bir şikayeti yoktu neden oldu anlamadım. İsteksizliği için tahlil yaptırılmalı mı?

CEVAP
Cinsel isteksizliği belirginse kan tahlillerinde testesteron hormonu ölçülebilir. Düşük olması durumunda ise tedavi edilebilir. Onun dışında hormon tahlilleri normal çıkarsa bu durumda ise psikolojik olabileceği düşünülerek tedavi verilebilir. Sizin ve eşinizin bir üroloji uzmanına ve gerekirse bir seks terapistine başvurması gerekebilir.

DAMARLARA ZARARLI MI?
21 yaşında bir gencim. Sol yumurtamda üçüncü derece damar genişlemesi bulundu. Ben de salon sporuna başlamak istiyordum. Bunun damarlara daha fazla zararı olur mu? Cevaplarınız için tüm Beyaz Klinik köşesine teşekkür etmek istiyorum.

CEVAP
Varikosel dediğimiz damar genişlemesi durumunda ağırlık içeren spor yapmak tehlikelidir ve damar genişlemesini artırır. Yani damarlara daha fazla zararı olur. Onun için üroloji doktorunla görüşemeden kesinlikle spora başlama çünkü belki de ameliyat olman gerekecektir.