Sevgilimden bulaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2011 Güncelleme 24 Eylül 2011, 00:00
Sevgilimden bulaştı

İÇİNDEKİLER

Merhaba benim penisimin çevresinde et siğilleri oluştu. Kız arkadaşımdan bana geçtiğini düşünüyorum. Yaklaşık 8-9 tane benim sayabildiklerim, bir de mercimek büyüklüğünde henüz. Sizin bu durumda öneriniz ne olur? İlaç tedavisi mi olmam gerekiyor yoksa cerrahi bir işlem mi yaptırayım?

CEVAP

Siğil dediğimiz HPV virüsü ile oluşan bulaşıcı bir deri hastalığında hafif bir lokal anestezi ile koterize etmek yani bu siğilleri yakmak mümkün. Ancak sadece görülebilenler yakıldığı için genital bölgeye de sürülmek için merhem veriliyor. Şüpheli cinsel ilişkiden de uzak durman gerekli.

ARTIK OLMASIN!
Saygıdeğer hocam, erkek kısırlığı için ne önerirsiniz? Ben artık çocuk sahibi olmak istemiyorum. Hangi yola başvurmam uygun olur?

CEVAP
En güvenilir yöntem vazektomi dediğimiz yarım saatlik ve ayaktan tedavidir. Eğer isterseniz eşinizin de onayı alındıktan sonra sperm kanalları bağlanıyor.

DURMADAN PROTEİN KAYBEDİYORUM
Merhaba, bundan 4 ay önce sol böbreğim şiştiği için stent takılmıştı. Sonradan da şişlik indi diye stenti aldılar. Şimdi vücudumun protein kaybettiği söyleniyor, herhangi bir şekilde tansiyon ya da şeker hastası değilim. Ayrıca idrar yolumda iltihap da çıktı. Bu konuda bilgilendirir misiniz beni? Tavsiyenize ihtiyacım var.

CEVAP

Böbrekteki şişliğin sebebi nedir? Onu yazmamışsın ama anladığım kadarı ile böbrek taşı yada böbrek çıkışında darlıktır. Protein kaybı bu darlıktan da olabilir iltihaptan da. Tavsiyem tam teşekküllü ve nefroloji uzmanları bulunan bir hastaneye başvurmandır.