Egzersiz yapsam büyür mü?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2011 Güncelleme 23 Eylül 2011, 00:00
Egzersiz yapsam büyür mü?

İÇİNDEKİLER

Penisimin küçük olduğunu düşünüyorum. Bu da benim için büyük bir sorun olmuş durumda.
İnternetten araştırdığım kadarı ile penis egzersizi yaparak büyütmek mümkünmüş. Bu konuda ne
dersiniz? Böyle bir şey var mı?


CEVAP
Penis egzersizleri ile kalıcı penis büyümesi sağlamak olanaksızdır. En kalıcı olan yöntem penis uzatma ve kalınlaştırma operasyonudur. Ancak bu da sadece doktor kontrolünde penis boyu yetersiz olan durumlarda yapılmalıdır.

AĞRILARIM GEÇMİYOR
Biz daha evleneli 1 yıl oldu, son 2 aydır yumurtalıklarımda ağrı var. Gittiğimiz hastanede antibiyotik vermişlerdi, ama ağrılarım geçmedi. Neden kaynaklanıyordur acaba?

CEVAP
Yumurtalık ağrılarının birçok nedeni vardır, iltihabi bir hastalıktan tutun da testis tümörlerine kadar birçok rahatsızlık buna sebep olur. Ama en sık sebebini soracak olursanız, özellikle bu genç yaşlarda kronik prostat iltihabıdır. Bir iki kutu ilaç almayla da düzelmeyecektir. Bunun yerine bir üroloji uzmanına gitmeli ve gerekli önlemeler alınmalıdır.

BEYAZ KÖPÜKLER VAR
Benim idrarımda beyaz beyaz köpüklenmeler oluşuyor. Etrafıma sordum ama herkes normal olmadığını söylüyor. Şimdi hemen hemen hergün görüyorum bunu. Bunun nedeni ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP
Eğer kullandığınız ilaç varsa ya da anibiyotik türü ilaçlar kullanmış iseniz bunlara bağlı oluşabilmektedir. Bunların haricinde beslenme tarzınıza da bağlı olabilir. Ayrıca idrar tahlili ve böbrek ultrasonu yaptırın.

HERŞEY NORMAL AMA...
Hocam selamlar, geçen hafta 17 yaşına girdim, boyum ve kilom normal sınırlarda diyebilirim.
Ama penisim sertleştiğinde ancak ancak 6 santime kadar uzuyor. Yumurtlarım da sanki ufak gibi.
Babam "Ergenliğe geç girdin, belki ondandır" dedi. Ama ben kafama çok takıyorum bunu. Erkeklik görevimi yerine getiremeyeceğimden korkuyorum.


CEVAP
Senin erkeklik organın normal sınırlardaki ölçülerin altında. Ancak penis gömük penis ise yani etrafındaki yağ dokusundan dolayı gömülü gibi duruyorsa, daha kısaymış gibi görünebilir. Dolayısı ile muayene olmalısın. Penis uzunluğunu doğru ölçmek çok önemlidir.