Kremler işe yaramadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2011 Güncelleme 21 Eylül 2011, 00:00
Kremler işe yaramadı

İÇİNDEKİLER

Erken boşalmam olduğu için piyasadan bir krem satın almıştım, birkaç kere kullandım, gerçekten erken boşalmam geçti ama bu seferde cinsel isteksizliğim başladı. Bu durumda ne yapmalıyım? Sizden cevap bekliyorum.

CEVAP
Erken boşalma kremleri doğrudan cinsel isteksizlik yapmaz, ama zannımca sen 'yine mi erken boşalacağım, ilaç faydalı olur mu?' gibi kaygılarınla bir çeşit erken boşalmaya lendin yol açmışın gibi. Rakat ol, zaman bırak cinsel isteğini, geçicidir bu durum.

İDRARIMDA YANMA VAR
Benim sormak istediğim şey size, mastürbasyonla ilgili. Mastürbasyon yaptıktan sonra boşalamıyorum, ama ardından erkeklik organımın kenarlarında şişlik oluyor. Sonra da idrarımda yanma oluyor. Cevabınız için teşekkür ederim.


CEVAP
Mastürbasyon yaptığında yada cinsel ilişkide mutlaka ama mutlaka süreci tamamlamak gereklidir yani bir şekilde boşalmak prostat sıvısının dışarı atılmasına yardımcı olarak erkeğin pelvik bölgesini rahatlatacaktır. Eğer boşalmazsan saydığın şikayelerin yanısıra prostat iltihabı da kaçınılmaz olacaktır.

AĞRIDAN KORKUYORUM
Merhaba, benim babama prostat kontrolü yapıldı. PSA sonucu yüksek çıkmış. Parça alınması gerekiyormuş. Hemen aldıralım mı parçayı yoksa başka bir yolu var mı bunun? Çünkü duyduğumuz kadarı ile ağrılı bir işlemmiş. Çok korktuk. Tekrar teşekürler.

CEVAP
Evet bir parça ğrılı bir işlem prostat biyopsisi ama PS yüksekliğinde başka da çare yoktur. Kanser tanısı için mutlaka yapılmalıdır. Ama 3 hafta antibiyotik tedavisi sonrası eğer PS testi normal seviyelere inerse, bu durumda biyopsi ile geciktirilebilir.