4 aydır acı çekiyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2011 Güncelleme 20 Eylül 2011, 00:00
4 aydır acı çekiyorum

İÇİNDEKİLER

3-4 aydır sol yumurtalığımda ağrılarım vardı. Elimle dokunduğumda ara sıra yumurtamın üstünde damar yumağı gibi torbalaşmış yapılar buldum. Ayrıca soldaki testis sağdakinden bayağı sarkık durumda. Bu konu hakkında bilgilendirir misiniz?

CEVAP
Varikosel olma ihtimali yüksek, ancak ve ancak muayene ile kolayca anlaşılır. Eğer varikosel varsa da kısırlığa yol açabilir mi diyerek spermiyogram testini yaptırman gereklidir.

TEK BAŞINA DAHA İYİYİM
Ben henüz evli değilim ama şimdiden cinsel ilişkilerimde yeteri kadar sertleşmeme ya da bazen sönme yaşıyorum. Ama tek başıma iken bu şikayetim olmuyor. İlişkilerimde başarısızım ama tek başında sorun yok. Bunun için sertleştirici hap kullandım o zaman faydası oldu. Ama hep bu ilacı mı kullanacağım? Bu hastalığımın bir tedavisi var mı?


CEVAP
Elle boşaldığında sorun yaşamıyorsan ya da bir erotik film seyrettiğinde sertleşmen tam oluyorsa, o zaman ilişki sırasında psikolojik etmenler nedeniyle tam olarak sertleşemiyorsun demektir.
Psikiyatri doktoruna gidip cinsel terapi alabilirsin yada bir ilaç tedavisi. Bu durumun tedavisi daha kolaydır.

ÇOCUĞUMUZ OLMADI
İyi günler, evliyim ve çocuğumuz 5 senedir olmadı. İki ayrı hastaneye gittim. Doktorlar beni muayene ettikten sonra birisi ameliyat önerdi, diğeri ise aksine"Bu yumurtanın sana faydası olmaz yaptıracaksanız direkt tüp bebek yaptırın" dedi. Biz arada kaldık. Ne önerirsiniz bu durumda? Nereye başvuralım?Yardımcı olun lütfen.

CEVAP
Eğer sperm hücresi bulunamadı ise meni tahlilinde, testislerde hücre üretimi var mı diye biyopsi yapmak gerekebilir, bu durumda da tüp bebek tedavisinden başka şansın yok demektir. Sizi bir kadın doğum uzmanı ve ürolog birlikte değerlendirecektir.

FARKLI İLAÇ VERDİ
Benim doktorum bana prostatımda iltihap olduğunu söyledi ve bir kaç tane ilaç tedavisi başladı.
Ama eczacı farklı ilaçlar verdi sanki. Size bu ilaçları yazıyorum bir fikir verebilir misiniz? Bu arada çok teşekkür ederim sizlere.


CEVAP
İlaçları inceledim, endişeye mahal yok, aynı tür ilaçlar yazılmış ama farklı markalar verilmiş. Prostat iltihabında temel tedavi antibiyotik tedavisi ile beraber ağrı kesici tedavisidir. Kullanmayı bırakmayın.