Hangisi daha doğru?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2011 Güncelleme 17 Eylül 2011, 00:00
Hangisi daha doğru?

İÇİNDEKİLER

Eşim çocuğumuz olmadı diye 3 ay önce varikosel ameliyatı oldu. Sonra sperm tahlili yapıldı ve sperm hücrelerinin hareketini artırsın diye bir ilaç yazıldı. Bitkisel bir ilaçmış. Biz kullanalım mı bu ilacı yoksa direkt aşılama mı yaptıralım? Hangisi daha doğru olur? Yanlış bir şey de yapmak istemiyoruz.

CEVAP
Ameliyat olalı henüz 3 ay olmuş, aşılama yaptırmadan önce bir süre beklemeniz daha iyi olur, varikosel ameliyatından sonra ilk bir yıl içinde sperm tahlilleri daha da iyiye gider.

SÜNNET ETTİRELİM Mİ?
Oğlumu daha bebekken sünnet ettirmiştik. Sünnetten beri de pipisi içeriye doğru gömülüyor. Sanki hiç sünnet olmamış gibi. Yakınlarım 'Tekrar sünnet gerekir' dediler. Gerçekten sünnet ettirelim mi? Sizin görüşlerinizi almak istiyorum.

CEVAP
Hiç acele etmeyin. Bebeklikte yapılan sünnetler bu şekilde görülebilir, çocuğun pipisi büyüdükçe de sünnet edildiği ortaya çıkacaktır. Bence bu durumda tekrar sünnete gerek yok.

YARI YOLDA KALIYORUM
54 yaşındayım ve diyabetliyim. Son 2 yılda yavaş yavaş cinsel ilişkilerimde sorunlar yasamaya başladım. Sertlik ya tam olmuyor ya da olunca hemen kayboluyor. Hem de daha boşalmadan yarı yolda kalıyorum. Arkadaşımın söylediği bir hap vardı kullandım ama faydası da olmadı.

CEVAP
Penisteki sertleşme bozukluğunun sebebi şeker hastalığın elbete. Ama arkadaş veya dost tavsiyesi ile ilaçları kendi başınıza kullanmanız yanlış. Bunu en iyi penis dopler ultrasonu ortaya koyacaktır.

DAMAR YUMAĞI VAR
Sağ yumurtalığımda dış derisinden bile gözüken bir damar yumağı var. Mavi renkli bir hal almış durumda yumurtalık torbamın o tarafı. Bana zararı var olur mu ileriki dönemde?

CEVAP
Varikosel gibi duruyor ve özellikle kısırlığa yol açabileceğini unutmaman gerekir. Eğer varikosel sperm hücrelerini etkilemeye başlmamışsa bu durumda da bir operasyon gerekecektir. Ayrıca ağrı da yapabilir.
HEP BEN BAŞLATIYORUM
1 yıldır evli bir bayanım ve 29 yaşındayım, evlendiğimizden beri cinsel ilişki için eşimi ben uyarıyorum.
Kendi isteği ile daha ilişki yaşamadık hiç. Bana karşı arzulu değil eşim, bu da beni üzüyor. Hatta ilişkide benim performansımı da etkiliyor. Acaba bu neden kaynaklanır?


CEVAP
Zamana bırakılabilir ama burada acaba eşindeki cinsel istek azlığının bir nedeni var mı, mesela erkeklik hormonu yeterli mi diye hastanede bakılabilir. en kısa zamanda bir doktora başvurmalısınız.