İlişkiden sonra rahatlıyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2011 Güncelleme 15 Eylül 2011, 00:00
İlişkiden sonra rahatlıyorum

İÇİNDEKİLER

Hocam merhaba 37 yaşındayım ve bekarım. Uzun süre boşalmadığım zaman idrarım ince geliyor ama düzenli cinsel ilişki olduğu zamansa daha tazyikli işiyorum. Bu olay normal mi? Bir doktora gitmem gerekli mi?

CEVAP
Açıkçası prostat iltihaplanmasında benzer durumlar olur. Ayrıca uzun süre boşalma olmadığı zaman prostat dokusu dolduğu için şişer ve idrar yollarına basınç yapar. Bu da idrar akımını engeller. Düzenli boşalmak bu durumlarda tavsiye ettiğimiz bir önlemdir. Gene de bir üroloji uzmanı arkadaşa başvurabilirsiniz.

CİNSELLİKTEN SOĞUDUM
Yaşım 38. Yirmi yıllık evliyim. Son aylarda belirgin şekilde cinsellikten soğudum. Eşimin isteklerine cevap veremez hale geldim. Acaba menopoza mı girdim? AYLA K.

CEVAP
İsteksizlik sadece menopozdan kaynaklanmaz. Yaşınız henüz o döneme girmediğinizi gösteriyor. Fizyolojik sorunlardan çok ruhsal durumuz, bezginlik ve heyecan eksikliği olabilir. Belki de kendinize biraz zaman ayırıp cinsel yaşamınızı renklendirecek çözüm yolları bulmalısınız. Örneğin hoşunuza gidecek parfümler, daha seksi ve iç gıcıklayıcı kıyafetler yatağınızı renklendirebilir. Eşiniz de biraz çaba harcayıp sizi hazırlarsa sorun kalmaz diye umuyorum.

HER GECEMİZ İŞKENCE GİBİ
Evleneli 8 ay oldu. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz. Ancak her gecemiz çileli, sevişmelerimiz neredeyse işkence gibi geçiyor. Yatağa girdiğimiz andan itibaren eşim terliyor. Bir seferinde sevişirken midesi çok bulandı. Sonuna doğru da ağlamaya başladı. Derdimizi kimselere açamıyoruz. MURAT T.

CEVAP
Bu durum sadece eşinizin değil, sizin de sorununuz aslında. Beraber çözmelisiniz. Belirtiler eşinizinde vajinismus olduğunu gösteriyor. İşin iyi tarafı, yüzde 100 tedavisi mümkün olan bir hastalık bu. Uzman bir terapist bulduğunuzda yatakta mutluluğu da yakalarsınız.

GÜNAH DESEM DE OLMADI
Ay halim başladığında sıkıntılı günler geçiriyorum. Hem ağrı oluyor, hem huysuzlaşıyorum. Aksi gibi eşim de sürekli seks yapmak istediğini söylüyor. 'Yapma' diyorum olmuyor. 'Günah' diyorum, anlamıyor? Ne yapayım, kanamam varken ilişkiye girebilir miyim?

CEVAP
Girmemelisiniz. Adet günlerinde cinsel birleşme iltihaplanmaya neden olabilir. Çünkü kanama döneminde bünye mikroplara açık haldedir. Yumurtalıklarda iltihap ve tıkanma gibi daha ciddi sorunlara neden olur.