Penis eğriliği tedavi edilebilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2011 Güncelleme 20 Şubat 2011, 00:00
Penis eğriliği tedavi edilebilir

İÇİNDEKİLER

Hocam oğlumu geçen hafta sünnet ettirdim. Hiçbir sorun olmadı. Ancak pipisinin üzerinde iltihap gibi duran sarımsı bir görüntü var. Acaba iltihap mı kaptı? Bize antibiyotik bir şurup verilmedi. Sadece bir merhemi 1 haftadır kullanıyoruz.

CEVAP
Sünnet sonrası bu bahsettiğiniz görünüm daha çok kullandığınız merheme bağlı olabilir. Verdiğimiz merhem yada kremler genelde antibiyotikli ilaçlardır. Dolayısı ile ayrıca bir antibiyotiğe gerek yoktur. Yapmanız gereken şey merhemi artık kullanmayın ve çocuğunuza sık sık duş aldırın. Geçmiş olsun.

AŞILAMA TUTAR MI?
Babam 82 yaşında. Geçen sene prostat kanseri teşhisi konuldu ve hormon iğnesi başlandı. Ben 48 yaşındayım. 1-2 senedir sık idrara çıkma şikayetim var. Soğuk havalarda daha çok oluyor bu şikayetim. Hiç prostat muayenesi olmadım. Kaç yaşından sonra muayene olmayım? Sık idrara çıkma önemli mi? Prostat başlangıcı mı? Cevaplarsanız memnun oluruz.

CEVAP
Babanızda prostat kanseri olduğu için zaman kaybetmeden prostat kontrolünden geçmeniz gerekir. Normalde 50 yaşından sonra senede bir defa yaptığımız prostat muayenesi ve prostat için kan testini, ailede prostat kanseri öyküsü olduğunda 45, hatta bazen 40 yaşından sonra yapmaktayız. İdrara sık çıkmanın birçok nedeni olmasına rağmen, prostat büyümesinin de bir belirtisi olabilir.

DİP KISMINDA SERTLİK VAR
İyi günler. Ben 51 yaşındayım. Sertleşme sırasında eğriliğim oluyor. Bu şikayetim 2 senedir var. Organımın dip kısmında elime gelen bir sertlik var ve sertleşince yana doğru eğrilme oluyor. Herhangi bir ağrım yok. Ama ileride bir soruna yol açar mı diye korkuyorum?

CEVAP
Peyroni plağı penisin dış kılıfındaki kalsifikasyonlardan yani bir çeşit yaralardan kaynaklanmaktadır ve en büyük belirtileri ele gelen bir sertlik olması, eğrilik ve ağrıya neden olmasıdır. Şikayetin başlamasından itibaren 6 ay süre ile tedavi etmiyoruz. Ardından ilaç tedavisi ile ya da bir cerrahi operasyon ile tedavi ediyoruz. Ancak penisteki eğrilik veya ağrınız çok ileri düzeyde değilse takip de edilebilir. Geçmiş olsun.