6 aydır çocuk yapamıyoruz!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2011 Güncelleme 31 Ocak 2011, 00:00
6 aydır çocuk yapamıyoruz!

İÇİNDEKİLER

6 aylık evliyiz, eşim de ben de korunmuyoruz ama henüz çocuğumuz olmadı. Hangi uzmana görünmeliyiz?
CEVAP
Çok acele ediyorsun genç dostum. Dur biraz, sakinleş! Hayatın ve cinselliğin keyfini yaşa. Hiç sorunsuz çocuğunuz da olur inşallah. Çünkü normal olan, üremektir. Korunmasız olarak bir yıl geçsin bakalım. Sağlıklı cinsel ilişki sürdürmenize rağmen eğer çocuk sahibi olamazsanız o zaman hep birlikte çare arayalım. Senin üroloji doktorunda sperm sayısı baktırman gerekir. Eşinin de kadın hastalıkları doktoruna muayene olması...Başarılar!

PROSTAT MI, BAHARAT MI?
Kasıklarımda yanma ve ağrı, bir de idrarımda yanma ve zayıflık var. 41 yaşında bir erkeğim. Prostat başlangıcı mı bu? İleride prostata yol açar mı?
CEVAP
Kötü
besleniyorsun bence... Biraz yediklerine dikkat ederek, yaşam tarzında yapacağın küçük değişiklerle sağlığına kavuşabilirsin. Müzmin prostat iltihabına uyuyor anlattıkların. Bu bir prostat başlangıcı değildir. Ancak ileriki yaşlarda prostat hastalığına yola açabilir. Bundan dolayı tedavi olman gerekir.

HEP YANMA VE KANAMA
19 yaşında bir üniversite öğrencisi bayanım. Benim sorunum idrarımda yanma olması. İdrarımda bir kez de kanama oldu. Özellikle de üşüttüğümde şikayetim oluyor. Tekrar teşekkür ederim.
CEVAP
Güzel
kardeşim, kış-kıyamet anladık da neden üşütüyorsun? Şayet yurt soğuksa onun çaresine bakalım. Bizim gazetenin tüketici şikayetleriyle ilgili servisleri var. Arasınlar yetkilileri, kaloriferi biraz daha yaktırsınlar. Çünkü kadınların en büyük sorunların birisi olan sistit soğukla da ilgilidir. Sistit kadınlarda senede bir veya iki defa olabilmektedir. Biz de bunu normal kabul ederiz. Bu durumda bağışıklık sitemine bakmak lazım. Basit bir idrar tahlili ve kültürü ile araştırmaya başlayabiliriz.

YEŞİL RENKLİ SIVI...
21 yaşındayım. Yedi gündür penisimden yeşil renkli akıntı geliyor. İdrarımda da aşırı derecede yanma var. Bel soğukluğundan korkuyorum, utanıyorum da. Hemen kullanabileceğim bir ilaç var mı?
CEVAP
Tek
eşli erkeklerde böyle sorunlar olmaz. 'Demek ki bir yaramazlık yaptın, cezanı da buldun' diyeceğim ama dilim varmıyor. Çünkü ahlakçılık başkalarının, doktorluk bizim işimiz. O yüzden sen yine de utan! Allah utanma duygusunu yitirtmesin. Bize gelince, doktordan utanma. İşte cevabım; üretrit (halk arasındaki ismi ile bel soğukluğu) cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Zaman geçirmeden tedavisi başlanılmalıdır. Buradan bir ilaç söylememiz mümkün değil. Ancak bir üroloji uzmanına muayene olmanız gereklidir. Tedavisi için hemen yapılan bir enjeksiyon ve ardından antibiyotik kullanılır.