Hastalığım eşime bulaşabilir mi?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2011 Güncelleme 27 Ocak 2011, 00:00
Hastalığım eşime bulaşabilir mi?

İÇİNDEKİLER

Merhaba hocam, ben 32 yaşındabir erkeğim. Bir süre önce yaşadığım ve unutmak istediğim bir cinsel münasebet sonrası yumurtalarımda ve penisimde yanma var. Akıntım yok şimdilik. Benim korkum bel soğukluğuna yakalanmış olabilir miyim? En kötüsü de eşime de bulaştırma ihtimalim var mı acaba?
CEVAP
Esas olan tek eşliliktir sevgili okurum. Eşiniz evde beklerken gözünüz dışarıda ise her türlü kazayı, belayı da siz davet etmiş olursunuz. Tıpkı yaşadığınız o ilişki gibi... Sadakat öneririm. Şu anki durumunuz ise belli değil. Çünkü partneriniz hakkında bilgi sahibi değiliz. Eğer yaşadığınız ilişki şüpheli ise ya da partnerinizde cinsel yolla bulaşabilecek bir hastalık varsa risk altındasınız demektir. Eşinize de bulaştırma ihtimaline karşı hemen bir üroloğa başvurun. Nasıl izah edersiniz bilemem ama eşinizin de kadın doğum doktoruna gitmesini sağlayın bence. Bir daha da öyle her rastladığınız cevizi kırmayın.

EŞİME ALERJİM Mİ VAR?
Eşimle ne zaman beraber olsan, tam zevk almaya başladığımda olmadık bir hapşırma geliyor. Gözlerim sulanıyor, burnum akıyor... Acaba eşime alerjim mi var? HAPŞIRIK
CEVAP
Hayır sevgili okurum, adama alerjin yok ama hakikaten her şey altüst olmuş durumda sende. Sevişme sırasında göz yaşarması, terleme akıntılar... Anlaşılan sende saman nezlesi var. Bir tür alerjidir. Tabii bazı tozlara ve polenlere... Eşine değil!.. Bir KBB doktoruna görün, yatak odasını da iyi temizle...

CİNSEL HAYATIM SORUNLU
Benim sorunum, orgazmı ilişki sırasında yaşayamamak, hissedememek... Farklı yollardan orgazm yaşamamda sorun yok. Ancak ilişkide bunu yaşayamayacak mıyım? Lütfen yardım.. BURCU B.

CEVAP
Sevgili Burcu, belli ki birtakım hatalı davranışlar siz de köklü alışkanlıklar haline dönüşmüş. Farklı yöntemlerle orgazm olabildiğinize göre fiziksel bir sorun yok en azından. Geriye kalıyor işin psikolojik boyutu.
Bir süre bahsettiğiniz yolları unutmanızı tavsiye ederim. Bırakın, orgazm da olmayıversin. Bir süre sonra normale döndüğünüzü göreceksiniz.

BABA OLABİLECEK MİYİM?
2 yıllık evliyim ve bir türlü çocuğumuz olmuyor. Eşimle doktora gittik ve eşimde kist çıktı. Doğum kontrol hapları verdiler. Kullandığı zaman gidiyor ama sonra bir daha nüksediyor. Ben de 'bir daha kullanmana gerek yok' dedim. Ttest yaptırdım. Sperm sayısı sınırda. İleri hareketlilik yüzde 27, yerinde hareketlilik yüzde 35. Hareketsiz ise 38. Sizce çocuğumun olma ihtimali var mı? Hocam cevap verirseniz çok sevineceğim. Şimdiden sağ olun. HIZSEVER

CEVAP
BİR uzmana danışmadan eşnize ilaçları bıraktırmanız büyük hata! Eğer yararlı olmasalar doktor bu ilaçları yazmazdı. İleri hareketli sperm oranı düşük çıkmış. Bu durumda varikosel olup olmadığına muayene edip bakmamız gerekir. Eğer varikosel dediğimiz damar genişlemesi varsa da küçük bir operasyon yapılması gerekir. Eşinizle uğraşmayı bırakıp öncelikle kendi sorunlarınızı halledin. Belki de tedavi edilmesi gereken sizsinizdir.