Vaat edilmiş topraklar

'İsrail'in Türkiye üzerinde hesapları var mı?' sorusu, hem askeri darbelerin, hem PKK'nın Hatay'daki deniz üssüne yönelik son saldırısının perde arkasında karşılığını buluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2011 Güncelleme 17 Ocak 2011, 00:00
Vaat edilmiş topraklar

İÇİNDEKİLER

Mossad, Türkiye'de neler yaptı? İsrail'in Türkiye üzerinde hesapları var mı?
Bu soruya bir cevap bulmak elbette son derece önemlidir. İsrail'in "vaat edilmiş topraklar" düşüncesi, Türkiye'yi çok yakından ilgilendirmektedir. "Bu toprakların sınırları, Mısır Irmağı'ndan (Nil) büyük Fırat Irmağı'na kadar uzanan bu topraklar, çölden Lübnan'a, Fırat Irmağı'ndan Akdeniz'e kadar uzanacak." Nitekim bugünkü İsrail bayrağındaki iki çizginin bu sınırları gösterdiği yorumlanmaktadır. 27 Mayıs darbesi, 12 Mart muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat post modern hareketleri arkasında yabancı istihbarat örgütleri ve onların tetikçilerini görmemek mümkün mü? Vikileaks belgeleri arasında, ilginç bazı notlar, Mossad'ın Türkiye içinde hangi oyunlar içinde olduğunu gözler önüne seriyor. 31 Ağustos 2007 tarihli bir belgede, aynı yılın 17 Ağustos günü İsrail gizli servisi Mossad'ın Başkanı Meir Dagan ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns arasında yapılan toplantının tutanağı görülüyor.
Belgede, "Dagan burada sorulması gereken esas sorunun kendisini Türkiye'nin laik kimliğinin savunucusu olan ordunun bu duruma daha ne kadar sessiz kalacağı olduğunu ifade etti" deniliyor.

MAVİ MARMARA VE...
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu USAK Başkanı, Doç. Dr. Sedat Laçiner, bir iddiada bulunmuş, "PKK, İskenderun Deniz Üssü'ne saldırırken, İsrail, Heronlar'ı Türkiye'ye kapattı" demişti.
Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince düzenlenen kanlı baskına denk gelen hain saldırı sonrası, Türkiye İsrail-PKK ilişkisi tartışmaya açılmıştı.

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKA sitesi, İskenderun'un, "son iki ayda sessizce İsrail karşıtı bir askeri merkez haline getirildiğini" öne sürmüş, "Türkiye'nin, Suriye ve Lübnan'daki hedefleri, potansiyel İsrail saldırılarına karşı savunmak için Mayıs ortasında limana hava savunma füzeleri naklettiğini" ifade etmişti.

Amerikan basınından World Net Daily'nin verdiği haberde de Hatay'daki Deniz Üssüne düzenlenen ve PKK tarafından üstlenilen saldırının, PKK tarafından kiralanan İsrailli özel askerler tarafından gerçekleştirildiği yazılmıştı. Saldırıda 7 askerimiz şehit olmuştu. Tam da Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen kanlı baskına denk gelen bu hain saldırı sonrası, Türkiye kamuoyunda İsrail-PKK ilişkisi tartışılmaya başlanmıştı.