SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 26 Ekim 2009

Sürpriz olmadı

Güiza ve Semih iyileşti... Herkes Güiza Semih mi derken tombaladan Kazım çıktı. Gerçi tombala sözünü sakın yanlış anlamayın. Kazım bu maç öncesi o bölgede oynayacağının sinyallerini Daum'a Bükreş'te vermişti. Yani bu maçta formayı kapması hakkıydı. Maça da mükemmel başladı. İlk 45 dakika boyunca Servet'le Gökhan Zan'ı resmen ezdi, geçti. Hakem Bünyamin Gezer ve yardımcısı hiç hak etmediği faulleri çalmasa 2-3 golle soyunma odasına gidebilirdi. Fenerbahçe'de Daum'un diğer bir sürprizi de Santos'u kulübede oturtmaktı. Daum, Carlos'u sol beke koyarken daha çok mücadele edecek Vederson'u önde tercih etti.
F.Bahçe maça Kadıköy'ün inanılmaz atmosferi içinde çok iyi başladı. Burada, belki de Rijkaard'ın 11'de başlattığı Baros'un daha ilk dakika dolmadan sakatlanması ve Hollandalı çalıştırıcının planlarının bozulması da etken olmuş olabilir. Sarı-Lacivertliler adına gol adeta "geliyorum" diye bağırırken Alex'in vuruşuyla fileler havalandı. Daum, sağdaki Keita'yı Carlos ve Vederson'la, soldaki Arda'yı da Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz'la iyi kilitledi. Alex'in Kazım'ın koşu yoluna indirdiği toplar Fenerbahçe'yi farka götürebilirdi ama ilk 45 dakika Lugano'nun direkten dönen bir topuyla 1-0 neticelendi.
İkinci devreye de F.Bahçe golle başladı. Franco'nun Alex'e yaptığı hareket penaltıydı. Gezer'in kartı kırmızı olmalıydı. Maç boyunca Carlos karşısında çaresiz kalan Keita son çare yumruk denedi ve oyun dışı kaldı. F.Bahçe daha farklı kazanabileceği maçı Guiza'nın golüyle 3-1 kazandı. Sonuçta da Kadıköy'de sürpriz olmadı ve karşılaşmayı hak eden kazandı.