SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 31 Ağustos 2009

Altın 3 puan

Fenerbahçe şimdiye kadar oynadığı maçların aksine oyuna hızlı ve atak başladı. Herhalde ilk devre işi bitirecek diye düşünürken daha 8. dakikada Alex'in bir ölü vuruştan attığı golü izledik. Ama top kimseye değmedi ve hakem daha önce çift vuruş düdüğü çaldığı için de haliyle sayılmadı. Arkadan yine Alex ve Santos'la yakalanan, değerlendirilemeyen pozisyonlar izledik. Bu iki pozisyonun da en büyük özelliği devamlı ileri ve hızlı oynanarak 8-9 pasta getirilen toplarla bulunan pozisyonlar olmalarıydı.

***

Mesut Bakkal bu dakikalardan sonra oyuncularına F.Bahçe'yi durdurmak için daha sert basmalarını istedi. Ama bu sertlik amacını aştı. Özkalfa'nın seyrettiği pozisyonlarda F.Bahçeli oyuncular sürekli tekme yedi. Hele Ergun'un Emre'ye yaptığı bir faul vardı ki ikinci sarı karttan ihracı gerektiriyordu ama bu da değerlendirilmedi. Bu şartlar altında ilk 45 dakikanın en önemli pozisyonunu Manisa yakaladı. 28. dakikada Simpson'un bomboş kaleye vurduğu topun dışarı gitmesi içeri girmesinden daha zordu. Gökhan Gönül'ün yokluğu çok hissedildi. Hem ofansta hem defansta sağ kanatta ülkemizin hatta Avrupa'nın en iyileri arasında olan Gökhan'ın alternatifini bulmak elbette kolay değil ama bu alternatifin Bekir olması da mümkün değil. Sakatlıklar yüzünden 3 kere oyunun durduğu, futbolcuların içeride tedavi edildikten sonra dışarı çıkarılıp tekrar oyuna alındığı maçı sadece 1 dakika uzatan hakemlere tribünlerin protestosu altında ilk 45 dakikayı 0-0 bitirdik.

***

2. yarıya F.Bahçe inanılmaz kötü başladı ve bu oyunu sürdürdü. Daum'un takıma 70 dakika müdahale etmemesi inanılmazdı. Takım pozisyona giremiyor, rakibine pozisyonlar veriyor, kanatlar hiç işlemiyordu. Bu şartlar altında Alex ve Güiza da sahada yokları oynuyorlardı. Son derece kötü günlerinde olan Santos ve Kazım'ın yerine Semih'le Topuz'un girmesinden sonra işler değişti. Ama bu sefer de 5 saniye içinde hem sarı hem kırmızı kart yiyen Emre dengeleri alt üst eden adam oldu. 10 kişi kalan Fener, Alex'in mükemmel asisti ve Güiza'nın vuruşuyla golü buldu. Hakem Özkalfa her iki takımın da yüzde yüzlük birer penaltılarını vermeyerek o konuda eşitklik sağladı ama bu kadar sert oynadıkları maçta Manisa'ya tek kırmızı kart çıkartmayarak eşitliği Manisa lehine bozan adam oldu. Sion maçındaki kötü oyunun arkası 3 gün sonra Kadıköy'de bir kez daha ortaya kondu. Umarım 15 günlük arada gereken önlemler alınır.