Tarihi 12 Ekim 2019

Artık susması gerekenler

MEMLEKETTE hürriyet var.
Kimsenin ağzına kilit vuracak halimiz yok. Ama... Bazıları azıcık utanıp çenelerini kapasalar hiç fena olmayacak.
Mesela; Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı günün sabahına kadar operasyon dar kapsamlı ve göstermelik olur diyenler; Türkiye kararlılığını sonuna kadar göstermişken "şimdi yaptırımlar geliyor" diye sevinç çığlıkları atanlar;
Harekatın PKK'ya karşı yapıldığını, PKK'nın zulmünden kaçan binlerce Kürt'ün Türkiye'ye sığındığını, PKK'nın Kürtleri temsil etmediğini bildiği halde "harekat olursa Kürtler incinir" masalını anlatanlar; Rusya'nın onayını almadan kendi sarayının dışına çıkamayan Esed'le barışmamızı tavsiye edenler.

BARIŞ PINARI AKACAK
Ortadoğu'nun nasıl bir yer olduğunu herkes biliyor artık. Her gün değişen dengeler, ittifaklar, kan, gözyaşı, insanlık dramı, göç, konsoloslukta katledilen gazeteciler, saray darbeleri... Bu coğrafyada Barış Pınarı Harekatı'nın büyük sonuçlar doğuracağı kesin. Bir de bunlara kıyasla küçük gibi gözüken ama oldukça önemli başka sorunlar ve sıkıntılar var. Bir yandan Millet İttifakı'nın faydalarından mahrum kalmak istemeyen ama öte yandan tabanına CHP ile ittifakı anlatmakta zorlanan İYİ Parti'nin yaşadığı bu sıkıntılara örnek. Harekat işlerini zorlaştırdı. CHP'de ise durum daha karışık. Harekat ilerledikçe HDP'nin CHP üzerindeki baskısı artacak.
Bakalım CHP ilk günkü destek tavrına devam edebilecek mi yoksa HDP'nin de gönlünü hoş etmek için ufak kaçamaklar yapacak mı?
HDP zaten başlı başına sorun. Daha fazla radikalleşecekler, daha fazla teröristleşecekler. Tabii ki gözümüz kulağımız askerimizde. Sağ salim vazifelerini tamamlayıp evlerine geri dönmelerini bekliyoruz. Ama göz ucuyla içerideki duruma da bakıyoruz.