Tarihi 2 Eylül 2019

Yeterince büyük bir Atatürk tablosu

BEKLENEN gerçekleşti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu teröre destek oldukları gerekçesi ile görevden alınan HDP'li belediye başkanlarını Diyarbakır'da ziyaret etti. Seçim çalışması nedeniyle düğününü erteleyen bir partidaşının düğününe katılmak için Batman'a gitmişken Diyarbakır'a da uğrayıverdi.
İmamoğlu bu noktanın altını ısrarla çiziyor; hazır Batman'a gidiyorken bir uğrayıverdim. İmamoğlu Diyarbakır'da her zamanki şeyleri söyledi ve yaptı; demokrasi dedi, sevgi dedi, hepimizi kucakladı.
Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret etti; aynı lafları tekrar etti.
Şimdi birçok kişi meraklı gözlerle CHP'li seçmene bakıyor.
Bakalım CHP seçmeninin ulusalcı, Kemalist, devletçi kanadı bu ziyaretten sonra Ekrem İmamoğlu hakkındaki kanaatini değiştirecek mi? Keza İYİ Partili seçmen ne yapacak. Öyle ya Türkiye'de terör örgütü PKK ile içli dışlı olmak marjinal bir tutum. Ekrem İmamoğlu'na oy veren seçmenin büyük bir kısmının bu tutumu paylaşmadığını biliyoruz. Herhalde bir tepki gösterirler, 'biz bunun için oy vermedik' derler...
Acaba?
Ben hiç o kanaatte değilim.
Evet seçmenlerinin büyük bir çoğunluğu İmamoğlu'na tescilli terör destekçisi belediye başkanlarına dayanışma ziyareti gerçekleştirsin diye oy vermedi. Haliyle gerek İmamoğlu'nun gerekse CHP'nin HDP'ye göz kırpan politikalarından rahatsızlar. Ama bunu belli bir süre için sorun etmiyorlar.
Tıpkı geçtiğimiz haftalarda İstanbul sel sularına teslim olmuşken İmamoğlu'nun tatil üzerine tatil yapmasından rahatsız oldukları gibi. Ama onu da sorun etmediler. Hatta 'sel baskınlarının sebebi İstanbul'un altyapı sorunlarıdır, göreve yeni başlayan İmamoğlu'nun bir kabahati yok' diyerek savundular bile.
Keza İmamoğlu'nun göreve başladığından beri binlerce belediye işçisini işten çıkarmasını da doğru bulduklarını zannetmiyorum.
Ama onu da savunuyorlar.
İmamoğlu ve ekibinin attığı 'bankamatik çalışanı, iki seçim arasında işe girmiş' personel gibi yalanlara inanmasalar da inanmış gibi yapıyorlar. Hatta canla başla işten atılmaları savunuyorlar.
Mantık basit; 'zafere giden her yol mubahtır'.
Zafer ise AK Parti'yi dolayısı ile Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmek. Ekrem İmamoğlu'na görevden alınan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret etsin diye oy vermediler. AK Parti'yi yensin diye oy verdiler.
AK Parti'yi yenmek için teröre destek veren HDP'lileri ziyaret etmek gerekiyorsa, mubahtır!
AK Parti'yi yenmek için şehri sel götürürken koşa koşa tatile giden bir belediye başkanını savunmak gerekiyorsa, mubahtır!
AK Parti'yi yenmek için binlerce işçinin işten çıkartılmasına onursuzca kılıf bulmak gerekiyorsa, mubahtır!
Zafere giden her yol mubahtır!
Hem İmamoğlu HDP'lilere büyük boy bir Atatürk tablosu da hediye etmiş. Yeterince büyük bir Atatürk tablosunun örtemeyeceği kusur var mı?
Şimdi başka bir soru var önümüzde; her şeyi mubah gören bu seçmen kitlesine HDP'lileri ziyaret gafletini, şehri sel götürürken tatile gitmenin yanlışlığını, binlerce belediye işçisini işten çıkarmanın kötülüğünü anlatmak fayda eder mi?