SİNAN VARDAR

SİNAN VARDAR

Tarihi 4 Ocak 2010

Demirören kazanır

* Ligin ilk yarısında tribünlerde sürekli Demirören aleyhine bağrıldı. Bu durum sizce takımı ne kadar etkiledi?
Türkiye'de ekonomik şartlar kulüplerde ciddi bir sıkıntı yaşatıyor. Bu yılların birikimi olarak karşımıza çıkıyor. Geçen sezon yönetim ciddi paralar harcayarak önemli transferler yaptı. Sonuç olarak Beşiktaş hem lig, hem de kupa şampiyonu oldu. Bu sezon da uzun yıllar takımı sürükleyecek futbolcular transfer edildi. Özellikle defansta hiçbir sıkıntı yok. Başkan Yıldırım Demirören dünyanın parasını vererek kulüp için her şeyi yaptı. Bu nedenle Beşiktaş taraftarının tepkisini çok yersiz buluyorum.

* Kongreyi kim kazanır? Sizin de Demirören'in listesinde olacağınız doğru mu?
Murat Aksu da benim yakın arkadaşım. Hepsi de Beşiktaş'ın başarısı için mücadele veriyor. Sağduyulu Beşiktaşlılar'ın kongrede Demirören'i destekleyeceğini düşünüyorum. Ben başkanın listesinde yer alabilirim. Özellikle altyapı için ciddi projelerim var. Ancak yönetimde sistemin değişmesi gerekir. Bunu başkanla konuştum. O da bazı değişimlere bu kez çok sıcak bakıyor.

* Beşiktaş'ın astronomik bir borcu var. Sizce bu borç zaman içersinde eritilir mi?
Beşiktaş çok büyük bir marka. Borçlardan kurtulmanın yolu altyapıya önem vermektir. Sokağa bu kez para atılmamalı. Başkan adayı Murat Aksu kredi alacağını söylüyor. Bu yanlış. Çünkü krediler faiz getirir. Oysa Demirören yıllarca kulübe faizsiz para verdi. Reformlar yapılmalı ve kurumsallaşmaya önem verilmeli.