Tarihi 11 Şubat 2010

Çok eşli

Sadece bizdeki haberler değil, dünyadan da "çok eşli" erkek haberleri ilgi çekiyor. Hele ki bu "bol eşli" kişi, ünlü bir devlet adamı ise.
50 milyon nüfuslu Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Devlet Başkanı Jacob Zuma, evlilik dışı ilişkisinden bir çocuğu olduğunu kabul etti. Çok eşliliği sürekli haber konusu olan Zuma, yaptığı açıklamada, geçen yıl doğan çocuğun babası olduğunu kabul ederek, çocuğun annesine maddi destek sağlayacağını söyledi.
Adamın üç karısı ve bir de nişanlısı vardı zaten; 19 çocuğun da babası. Şimdi de evlilik dışı bir kadın ve çocuk. "Maşallah" diyelim.
Bu son durumun "fazlasıyla kişisel" bir konu olduğunu ifade eden Güney Afrika Devlet Başkanı, davranışlarının, hükümetin AIDS ile mücadele kampanyasına zarar verdiği yönündeki eleştirilerine de karşılık vermiş. Demiş ki, "Hükümetin AIDS konusundaki duruşunu zayıflattığımı ya da değiştirdiğimi tartışmak zarar verici. Kampanyadan ödün vermeyeceğim."
Böylesi durumların ne kadar "kültürel" açıklamaları yapılsa da genel toplum normlarına ters düşen bir yapısı olduğunu kabul ederiz herhalde. Bir de çocukların isimleri, hobileri falan karışmıyor mudur?
Geçenlerde, sekiz çocuk babası olan Hollywood yıldızı Mel Gibson da çocuklarının adlarını karıştırdığını itiraf etmişti. Aileden geliyormuş demek ki bu alışkanlık, zira kendisi de 11 çocuklu bir ailenin oğlu.