HASAN TANKAYA

HASAN TANKAYA

Tarihi 13 Ocak 2010

Karşılıksız sevgi

Elinde asası,gözleri kapalı.. Ne sarıyı biliyor ne kırmızıyı tanıyor.. Göğsünü saran sıcaklıkta, Galatasaray sevgisi yoğunlaşmış.. Görmemiş ama; duymuş, izlemiş, hissetmiş sevgisini ve de başarısını biricik aşkının.. Bu duygularla yaklaşıyor Adnan Sezgin'in yanına hepsi.. Ordu Görme Engelli Futbol takımı üyeleri.. Akşamın bir vaktinde geliyorlar takımın Fatsa'da kaldığı otele.. Sezgin onları kırmıyor lobide karşılıyor.. Ellerinde çiçekleri, yüreklerinde ise bir kez bile göremedikleri Galatasaraylar'ının kendi iç dünyalarında yaşattıklarını paylaşmak için resimler çektiriyorlar Sezgin'le..
Belki de hiçbir zaman göremeyecekleri fotoğraflar..
Duygu selinde onları izlerken biri içlerinden atılıyor Sezgin'in boynuna.. "Size sarılabilirmiyim" diye izin istiyor.. "Sesinizden tanıyoruz sizi" diyor ve görmese de hissettiklerinden oluşturduğu dünyada mutluluktan uçup gidiyor..

***
Bir gün önceden başlıyor pazarlık.. Samsun Terme'den gelmişler.. Maç sonrası ilçeden geçerken 5 dakikalılığına durup kucaklamak istiyorlar kafileyi..
Gün boyu arıyorlar..
Araya kaymakamlar giriyor..
Maç bitiyor.. Saat dört ile altı arası 2 saat Terme'li aslanlar (Ali Kondakçı ve arkadaşları) yolda kararan havanın soğuğunda bekliyorlar sevgililerini.. Yanlarında yerel yöneticiler.. Ellerinde çicekleri ve hediyeleri kendilerini kırmayanları görünce coşku patlaması yaşanıyor Terme'de..

***
Maç günü bir başka alem.
Stat dolmuş.. Sanki Ali Sami Yen.. Ordu taraftarları bağrıyor "Arda takımı buraya getir" Adam kaptan onları kırar mı hiç? Ordu başkanı Nedim Öztürk tüm sezonluk kombinelerin bu maçta satıldığını sevinçle belirtiyor.. Sahada müthiş dostluk görüntüleri..Yerel foto muhabirleri Rijkaard'la hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Civar binalarda cam önleri,balkonlar, damlar hatta baca delikleri bile salkım saçak..

***
Yol üstünde son durak Çarşamba.. Cim-Bom gelmiş, yemeğe durmuş.. Halk durur mu? Herkes orada.. Sevgi lokma lokma olmuş her futbolcunun boğazına iniyor.. Bir lokanta getirin gözünüzün önüne.. Kapılar zor tutuluyor,içerde takım oturuyor, dışarıda herkes bir tanesini yudumluyor..
G.Saray otobüsüne jandarma yardımıyla ama sevgiyle,gülen gözlerle biniyor..

***
Gerçekten futbolun sadece futbol olmadığını kanıtlayan görüntülere tanıklık ettik Galatasaray'ın Ordu seyahati süresince. İki gün Çarşamba'dan Fatsa'ya; Fatsa'dan Terme'ye sarı-kırmızı bir gökkuşağı dolaştı durdu sahil boyunca.. Karşılıksız sevginin en güzel örnekleri fotoğraf oldu anı oldu gönüllere kazındı.. Futbol memnun,sevenler memnun, Galatasaray'ı özleyenler mutlu ve gururlu çıktılar Karadeniz'den.. Yaşayanlara ve yaşatanlara teşekkürler..