HASAN TANKAYA

HASAN TANKAYA

Tarihi 23 Ekim 2009

Avrupalı Aslan

Rijkaard dün gece Arda Kaptan'ı, Gökhan Zan'ı, Hakan Balta'yı ve Baros'u kulübede bırakarak başladı. Akıllara," Akıllar Kadıköy'de mi" sorusu takıldı elbette... Hollandalı hoca Dinamo'nun defansının iyi olduğunu belirtmiş ancak hücumda etkili değiller demişti bir gün önceki basın toplantısında..

İlk yarıda G.Saray çok yüklenmese de iki gol buldu rakip kalede.. Ancak Rijkaard'ın zayıf diye tanımladığı hucüm bloğunda bile Bükreş bir çok pozisyon yakaladı. Ama final vuruşlarında etkili olamadılar.. Pazar gecesi öncesinde Galatasaray savunmasını onlar da uyardılar. İlk yarı boyunca Sabri ve Keita'nın kanadı etkili oldu.. Sabri dün geceki futboluyla vazgeçilmez olduğunu gösterdi.. Keita, Nonda'ya attırdığı iki golle öne çıktı. Nonda da ne zaman görev alırsa alsın golünü atacak nöbetçi santrfor olduğunu belgeledi.. Elano arkadaşlarına attığı ters toplarla göze battı, ancak mücadele olarak bulunduğu bölgenin hakkını henüz veremiyor göründü bize.. Saha içi sıkıntılarına karşın G.Saray skor üstünlüğünü ele geçirince rahatladı. Daha iyi top çevirdi. G.Saray'ın bu sezon en önemli özelliği golü bulduktan sonra hucümda önüne geçilemez baskısının ve etkisinin ortaya çıkması.. Dün gece de böyle oldu ve goller üst üste geldi.. Son golün ardından Rijkaard oyuncularını birer birer dinlenmeye aldı..
***

Sonuç olarak G.Saray önemli maçları üst üste oynadığı bir haftada Avrupa Ligi'nde alması gereken 3 puanı elde etti. Avrupalı Aslan olduğunu gösterdi.. Grupta liderliğini sürdürdü.. Önemli bir derbi öncesinde moral hanesini ağzına kadar doldurdu. Sarı-Kırmızılı ekip artık gerçekten akıllarla birlikte yürekleri de santraya koyacaklarından emin olduğumuz maçı beklemeye koyuldu..