Tarihi 22 Mayıs 2010

'Evcilik Oyunu' rezaleti

Türkiye'de kuraldır, bir yapım tuttu muydu hemen benzerleri türer. Hani ünlü modacıların koleksiyonlarını kopyalayan 'çakmacılar' gibi bir durum yaşanır. Nasıl ki 'çakmacılar' bin bir emekle hazırlanan modelleri çiçek-böcekle mahveder, işte bu programlar da aslını böyle bitirir. Bir de bu kopyacılığın en kötü hali vardır ki, ipekten üretilmiş asıl model beşinci sınıf jarseyle dikilir. Kıyafetin yakası kayar, poposu çeker!
İşte 'Evcilik Oyunu', bu en kötü halin televizyonu uygulanmış hali. Tam röntgencilikten kurtulduk derken yeniden başlayan bir kabus gibi… Evli taklidi yapan az buçuk ünlüler! Daha kötü bir bileşim düşünemiyorum. Sahte 'sevgilim, hayatım'lar havada uçuşurken, ev işinden anlamayan 4 erkek-4 kadın aynı evin içinde debelenip duruyor. Gerçekten evlenmek isteyenlerle ciddi bir şekilde dalga geçen bu program bence 'izdivaç' programlarının da kaderiyle oynuyor. Çünkü izleyici giderek 'evlilik' kavramına doyuyor. Evliliğin anlamı hafiflerken Esra Erol ve Zuhal Topal'a programlarını hareketlendirecek yeni yollar, yeni çözümler aramak düşüyor.

* * *
CADI KAZANI
Habercilik zor iştir, hep yazarım.
Biliyorum çünkü iki yıl kadar bir haber merkezinde çalıştım.
Üstelik bu sektörde kadın olmak daha zordur. Çünkü genelde güzel kadınlardır ekrana çıkabilenler.
Ancak bu güzel kadınlar, 'kadınsı' olamazlar hiçbir zaman.
İşleri gereği takım elbiselerinin içinde cinsiyetlerini kaybederler!
İşte bu yüzden Prof. Dr. Orhan Kural'ın "Özge hanım bunun için bile olsa size yaklaşmak büyük zevk!" cümlesine sinirlenen Özge Özsağman'ı çok iyi anlıyorum.
Özsağman, bir kadın olarak orada değil, bir haberci olarak yayınını kurtarmaya çalışıyor. Bozulan mikrofonun azizliğine uğradığı için kendi yaka mikrofonunu Prof. Dr. Kural'a uzatıyor. Ve karşılığında münasebetsiz bir cümle duyuyor.
Prof. Dr. Orhan Kural'ı huzurlarınızda cadı kazanına atmayı bir görev bilirim.

* * *
ALKIŞ
O kadar zor buluyorum ki, buraya yazacak bir iki satırı… Çünkü ne yalan söyleyeyim alkışlanacak çok yapım, çok oyuncu, çok format yok ekranda! O yüzden şöyle bir dönüp yazılarıma baktım da genelde bir-iki hafta arayla aynı yapımları, formatları ve oyuncuları alkışlamışım.
Muhabbet Kralı ile Okan Bayülgen, Ezel, Olgun Şimşek, Orhan Kılıç, Şebnem Bozoklu, Esra Erol, atv Haber, bu köşede en çok alkışlananlar olmuş…