Tarihi 27 Ekim 2018

Ses ver CHP

DANIŞTAY'IN andımız ile ilgili verdiği karar sonrasında tartışma daha çok Cumhur İttifakı ortakları arasında yürütüldü kamuoyunda.
Danıştay'ın 5 yıl sonra verdiği ve kendisini yürütmenin yerine koyarak aldığı bu kararın siyasi olup olmadığı da ayrı bir tartışma konusu oldu. Ama ben bugün sizlerin dikkatini bir başka noktaya çekmek istiyorum. Andımız ile ilgili bu kararın CHP açısından yorumunun ne olduğunu hatırlayan veya duyan var mı? Atatürk henüz hayatta iken yazılmış andımız ile ilgili olumlu veya olumsuz bir açıklama ben hatırlamıyorum. Cılız bir kaç yorum dışında CHP'nin bu konuda niye sesi çıkmadı ve çıkmıyor sizce?
Hemen söyleyeyim; yaklaşan yerel seçimlerle ilgili bir kaygı olmasın sakın! HDP ile yapılması düşünülen doğrudan ya da dolaylı ittifak için olmasın sakın! Atatürk'ün mirasını İş Bankası hisseleri ve yönetim kurulu üyelikleri olduğunda bangır bangır hatırlatan CHP, iş Türklük ve andımız olunca neden suskun kaldı; artık yorum size kalsın...

DİJİTAL HAYAT
YAŞADIĞIMIZ çağda, dijital değişim ve dönüşüm, hayatın her alanını derinden etkiliyor. Ulaşımdan sağlığa altyapıdan eğitime enerjiden güvenliğe her alan ve sektörün yeniden kurgulandığı bir dönem bu. Ve bu dönüşüm dalgası doğal olarak en çok şehirlerde gösteriyor kendisini. İşte günümüzün ve çağımızın konusu; Akıllı Şehirler ve Dijital Şehirler konusu; Takvim Gazetesi ile Forbes ve Para dergilerinin düzenlediği Turkuvaz Medya Grubu'nun şemsiyesi altında Perşembe günü bir zirve olarak ele alındı. Akıllı Şehirler ve Dijital Şehirler kavramı insanlara en çok yaşadığı şehirlerde dokunuyor doğal olarak ve burada en büyük iş yerel yönetimlere düşüyor. Dijital Şehirler Zirvesi'nde, akıllı şehir kavramını en fazla hakeden 4 belediye de hazır bulundu ve deneyimlerini paylaştılar, dünkü gazetemizde detayları okuduğunuz için tekrara girmek istemiyorum. İstanbul, Kayseri, Konya ve Balıkesir Belediye Başkanları ile sektör temsilcileri deneyimlerini aktarırken, alt yapı hizmeti ile bütün yurtta bu konuda öncü olan Türk Telekom'un Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal da neler yaptıklarını anlattı. Benim yönettiğim oturumda ise konuğum, dijital dönüşümün lokomotifi olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum idi. Bakan Kurum 17 milyonu aşması beklenen İstanbul örneğinden yola çıkarak yapılanları anlatırken, dijital şehircilik kavramının sadece teknolojiyi değil, ekonomik-sosyal ve hatta siyasal etkilerini de paylaştı izleyenlerimizle. Enerji başta olmak üzere hayatın bütün alanlarında tasarruf sağlayan, verimliliği arttıran ve hayatı kolaylaştıran dijital şehircilik bundan sonra hayatımızın her alanında daha fazla bizlerle olacak.