Tarihi 24 Kasım 2017

Eski Türkiye’yi isteyenler başka kapıya

Dünya alem üstümüze geliyor çünkü; eski Türkiye'yi istiyorlar.
Eski Türkiye nedir? IMF kapılarında para dilenen, 3 kuruş için bütün dayatmalara boyun eğen Türkiye.
Halkın oylarıyla seçilen Meclis eliyle milletin egemen olduğu değil, vesayet odaklarının siyaseti belirlediği Türkiye. Başına buyruk olmaya kalktığında kâh askeri, kâh yargıyı, kâh STK'ları siyasetçinin üstüne salan ve bazen resmi bazen de post-modern görünümlü darbelerle demokrasinin kesintiye uğradığı Türkiye.
Ekonomik ve siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü, istenilen her anda hükümetlerin düşürülebildiği Türkiye.
Bu listeyi daha da uzatabiliriz. Ama derdimizi anlatmak için bu birkaç cümle yeter de artar bile. İçeride ve dışarıda tam bağımsız bir siyasetin hakim olduğu, ABD, Avrupa, NATO'nun ne istediği veya ne beklediğinin değil, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çıkarlarının ve beklentisinin öncelendiği milli bir siyasetin hakim olduğu bir Türkiye'yi istemiyorlar elbette.
İşte bu yüzden kızgınlar. İşte bu yüzden topla tüfekle, her tür alçak işbirlikçi ve iftirayla geliyorlar üstümüze.
Türkiye'yi hedef alıyorlar.
Tam bağımsızlığımızı hedef alıyorlar. Milli siyaseti hedef alıyorlar.
Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alıyorlar.
Türk milletini hedef alıyorlar. Ama nafile.
Başaramayacaklar.
Henüz anlayamadılar ama anlayacakları gün çok yakındır.
Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın...

Akif Çağatay Kılıç (AK Parti Samsun Milletvekili, Gençlik Spor eski Bakanı): Alman vekil Sevim Dağdelen'in Alman parlamentosunda terör paçavrasını sallandırması, Avrupa'daki terör destekçisi zihniyetin yansımasıdır. Alman halkının oylarıyla seçilen vekilin işi, terör örgütlerini desteklemek değildir.

MİLLİ ENERJİYE NÜKLEER TEPKİ
Milli siyaset deyince, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde Salı günü Külliye'de gerçekleşen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'nde ortaya konulan yatırım rakamlarına ve mesajlara bakmak bile yeterli.
Sadece 2017 yılı içinde toplam 2 bin 774 adet ve 8 bin 222 MW'lik tesisin kazandırıldığı ve dünya rekorunun kırıldığını söylemek bile yeterli Türkiye'yi neden kıskandıklarını bir kez daha anlamak için.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dediği gibi; "Eğer HES'ler bölücü terör örgütlerinin saldırılarına engel teşkil ediyorsa doğru yoldayız demektir. Şimdi Nükleer Santral işine giriyoruz.
O da birilerini rahatsız ediyor.
Rahatsız olsanız da olmasanız da biz bunları yapacağız..." Ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'a verelim sözü:
"Avrupa ve Amerika'da inşaat halinde onlarca termik, nükleer santral var. Kimse kusura bakmasın, kendilerine helal gördükleri şeyleri bize haram olacak şekilde göstermesinler.
Büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda gerçekçi ve sürdürülebilir enerji politikalarını hayata geçirmeye devam edeceğiz." Bu böyle biline...

ABD'YE BAK NATO'YU AL
'Nato kafa nato mermer' yazımız hayli ilgi ve tepki gördü. Günlük konuşma dilimize hayli yerleşmiş bu deyişi, NATO'nun Atatürk ve Erdoğan için yaptığı küstahlığı hala milli bir mesele olarak algılamamakta direnen ve kişisel bir mevzuu gibi sunmaya çalışan siyasetçilere yönelik bir benzetme ile ele almıştık.
Bakınız efendiler. Hala anlamayanlar, anlamak istemeyenlere tekrar söyleyelim ki; 28 üyeli NATO'nun harcamalarının yüzde 70'i ABD tarafından karşılanır.
Ve ABD hangi ülke ile ne tür bir ilişki içinde ise veya ilişki içinde olmak istiyor ise; NATO da öyle hareket eder. Yani 27 üye bir tarafta, ABD bir taraftadır NATO'da.
ABD'nin son dönemde PKK, FETÖ, Suriye'de PYD-YPG terör örgütleri ile ilişkilerine bakın, NATO'nun neden böyle davrandığını da anlarsınız. Tabii ki anlamak isterseniz...

DERİN SÖZ
Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum. (Hz. Ali) 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Tüm öğretmenlerimize minnettarız..