SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 26 Ocak 2011

Erzurum'da Pasinler mucizesi

Bugün Erzurum Pasinler'deyim. Gelir gelmez de çifte müjde aldım. İlçenin acar, çalışkan inançlı iki genç yöneticisi Kaymakam Gürkan Polat ve Belediye Başkanı Ünal Sertoğlu verdi bu müjdeleri.
Dediler ki; "Savaş Abi, Atatürk Üniversitesi Senatosu 2011 yılının ilk toplantısını Pasinler'de gerçekleştirdi.
Toplantıda ilçemizde Ticari Bilimler Fakültesi, merkez yerleşkede ise Turizm Fakültesi kurulması kararlaştırıldı."
Bu bölgede eğitim sorunlarıyla ilgim on yıllardır devam ettiği için bana duyurunca müjde yerine geçeceğini onlar da biliyordu elbet.
Sonra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak hocamızın neler anlattığına dair bir toplantı raporu gördüm.

Alt yapı tamamlanınca

Hoca diyor ki; "Senatomuzla yılın ilk toplantısını Pasinler'de gerçekleştirdik. Gerek Pasinler Kaymakamlığı'ndan gerekse ilçe halkından gelen yoğun talep doğrultusunda yaptığımız değerlendirme sonucu güçlü bir Meslek Yüksek Okulu'na sahip olduğumuz Pasinler ilçesinde fakülte kurabileceğimiz sonucuna vardık. Konuyu Senato toplantısında ele aldık. Pasinler ilçesinde Üniversite Rektörlüğümüzün altyapı ile ilgili tüm isteklerinin yerine getirilmesi kaydı ile Ticari Bilimler Fakültesi açılmasını karara bağladık. Malum Erzurum artık bir kış turizmi merkezi haline geldi. Bu nedenle turizmi tüm yönleriyle incelemek ve etkin bilimsel çalışmalar yapabilmek için Atatürk Üniversitesi bünyesinde 'Turizm Fakültesi' açılması kararını da çıkardık. Her iki fakültenin kurulmasıyla birlikte Atatürk Üniversitesi'nin akademik başarıları daha da artacak..."

Hak ettik

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu'na "Peki ne zaman hayata geçer?" diye sordum. Dedi ki; "Fakülte kurulma kararları YÖK'ün teklifi ve Bakanlar Kurulu onayından sonra geçerlilik kazanacak. Yine de alınan kararlar, memnuniyet uyandırdı. Pasinler'de bulunan Doğu kışlanın Dumlu'ya taşınmasının ardından üzülen Pasinler halkı, fakülte kurulması kararıyla birlikte yeniden büyük bir sevinç yaşadı. Sen de biliyorsun Savaş abi. Erzurum'un en güzel ilçelerinden biri olan Pasinler, böyle bir fakülteyi hak ediyor. Fakülte kurulduğu takdirde, bu ilçede ticaret yeniden canlanacak.
Pasinler halkı olarak, alınan kararın bir an önce hayatiyete geçirilmesini bekliyoruz. Başta Başbakanlık Müsteşarımız Efkan Ala olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ'a, Atatürk Üniversitesi Rektörümüz Hikmet Koçak ve şahsında senatonun değerli üyelerine teşekkürü bir borç biliyoruz."

Ne yaptın

Bu defa ben "Peki belediyeniz neler yapıyor?" diye sorunca yanıtları sıraladı genç başkan: "Pasinler'in çehresi değişti, hakikaten büyük yatırımlar yaptık. İçme suyu ve altyapı yatırımları, bunlardan sadece birkaçı. Yaptığımız yatırımlar, gerçekten de hafife alınacak yatırımlar değil. İçme suyu ve altyapı yatırımlarının yanında, Pasinler Belediyesi olarak gece kondu yıkım çalışmaları konusunda da çok iş yaptık. Ben göreve geldiğimde batmış bir belediye devraldım.

Pasinler Belediyesi, işçisine ve memuruna maaş ödeyemeyen, icralarla boğuşan; iflas etmiş bir belediyeydi. Bugün hamdolsun her ay işçisine ve memuruna maaşını zamanında ödeyen bir belediye var. Bunun yanında ilçenin alt yapısı ve içme suyu sorununu da çözdük. Bunlar kolay işler değildi. Hükümetimizin verdiği destekler sayesinde, yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. İlçeyi, bugüne kadar görmediği belediye hizmetleriyle tanıştırmaya devam edeceğiz."