Tarihi 19 Eylül 2011

Aslan kazandı ama tat vermedi

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki futbol açısından çok durgun bir maçtı... Ancak, Galatasaray'ın yeni sezonda ilk defa seyircisinin karşısına çıktığı Türk Telekom Arena'da atmosfer görülmeye değerdi. Türk Telekom Arena, gerçekten dünya standartlarında bir stat. Ne var ki, sahadaki oyun için aynı şeyi söyleyebilmemiz mümkün değil.
Bir an için aklımıza ülkemizde 1980 yıllarında oynanan futbol geldi. İki takım da oyunun özellikle belli bölümlerinde adeta yürüyerek oynadı. Bu durgun maçta Melo'nun kişisel yeteneğiyle 30 metreden attığı gol kilidi açtı. Ancak, mücadele yine de beklenen düzeye ulaşmak bilmedi.

ELMANDER VE SERCAN
!
Karşılaşmanın ikinci yarısında Samsun'un golü ve Elmander' in oyuna girişiyle vasat oyun biraz olsun hareketlendi. Sarı-
Kırmızılılar
'da Elmander'le Sercan Yıldırım skoru her an değiştirebilecek nitelikte oyuncular olduklarını gösterdiler. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, potansiyeli yüksek bu her iki oyuncuyu çok daha sık kullanmalı.
Elmander'in penaltıdaki hareketi profesyonelceydi. Samsunspor kalecisi Ahmet Şahin'e gösterilen kırmızı kart abartıydı.

EN BÜYÜK GÜVENCE TERİM
Sonuçta, G.Saray kazandı, ancak karşılarında her zaman Samsunspor gibi vasat bir ekip bulamayabilirler. Hezimetler yaşanabilir.
Sarı-Kırmızılılar yıldızlarla süslü kadrosunu koşan, mücadele eden bir takım kimliğinde sahaya sürmeli. Terim'e sonuna kadar güvenilmeli.