ÜNAL ÖZÜAK

ÜNAL ÖZÜAK

ozuak@hotmail.com
Tarihi 12 Haziran 2011

Çalışkan Sphaija!

* Fenerbahçe, bir önceki maça göre neleri doğru yaptı. Galibiyet parolası pota altı üstünlüğü müydü?
Fenerbahçe Ülker koçu Sphaija dersini iyi çalışmış. Lavrinovic ve Oğuz'u kullanarak özellikle ilk yarıda pota altını çok iyi kullandı. Bu maçın kilidi, pota altının iyi kullanılmasıydı. Sphaija ikinci çeyrekte maçı Galatasaray'a hediye etmek istediyse de başarılı olamadı.

* Derbide öne çıkaracağımız oyuncu kimdi?
Bu maçta öne çıkaracağımız oyuncu bana göre Ukic. Sahanın her tarafında o vardı. Ukic, kırılma dakikalarında, Fenerbahçe Ülker'i kurtaran oyuncu oldu. Hem sayılarıyla hem de kaptığı toplarla...

* Seri 3-1'e geldi... G.Saray da kadro kalitesiyle en az F.Bahçe kadar başarılı mı?
Kadro kapasitesi olarak Fenerbahçe'nin çok gerisinde olan Galatasaray'ın bu direnci göstermesi başarısını gösterir. Bundan sonrasını getireceklerini düşünmüyorum. Bana göre seri 4-1 biter. Shumpert da sakatlandıktan sonra işi bitti Galatasaray'ın... Çünkü, makine nizamında oynayan bir Fenerbahçe Ülker var karşılarında.

MAHŞERİN DÖRT ATLISI:
Oğuz Savaş: Serideki en akıllı oyununu oynadı. Hakemlerle uğraşmadı. Oyununa baktı ve çok başarılı oldu. (19 sayı, 5 ribaunt)

Ukic: Daha önce de belirttiğim gibi muazzam oynadı. Maçı çeviren adamdı. Takımı oynattı ve skor yükünü de çekti. (17 sayı, 8 ribaunt, 5 asist)

Andric: Shumpert çıktıktan sonra boyalı alana zorunlu olarak girdi. Kapasitesi oranında oldukça başarılıydı. (13 sayı, 9 ribaunt, 2 asist)

Johnson: Sokak basketbolunda çok iyi. Peş peşe attığı 3'lüklerle takımı ayakta tuttu.
(13 sayı, 2 asist)