Tarihi 24 Temmuz 2013

Kim doğru kim yalan söylüyor?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Pazar akşamı bir grup gazeteciyle iftar yemeği yedi.
İftarda yaptığı konuşmaların bir kısmı zaten ertesi gün internet sitelerinde yer aldı. Orman'ın meslektaşlarımıza gezi parkı ile ilgili açıklamaları ilginçti. Çarşı Gezi Parkı olaylarına öncülük ettiği için herkes Beşiktaş Başkanı'nın düşüncelerini merak ediyordu. Biz de yemeğe katılan arkadaşlardan öğrenip yayınladık.
Ancak dün sabah saatlerinde Çarşı twitter hesabından Orman'a sert çıktı.
Ardından da Beşiktaş Başkanı "Bu haberler hayal mahsülü" açıklamasını yaptı. Beşiktaş Plaza'nın 13. katındaki iftar yemeğinde Cumhuriyet Gazetesi'nden çok sevdiğim arkadaşım Arif Kızılyalın, Orman'a Çarşı ve Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili görüşünü soruyor.
Orman "Bunlar siyasi konular pek girmek istemiyorum" yanıtını veriyor. İnternet sitesindeki açıklamasında da buna değiniyor.
Buraya kadar haklı...

DEDİ Mİ? DEMEDİ Mİ?
Ama.... Çayını yudumlayıp 20-30 saniye geçtikten sonra "Beşiktaş siyasi bir kulüp değil" diyor. Parça parça konuşmaya, çayını yudumlamaya devam ediyor. "Çarşı da siyasi bir oluşum değil" diye ekliyor. Çarşı'nın kendileri için önemli taraftar gruplarından biri olduğunu da üstüne basa basa söylüyor. Ve "Gezi olayları iyi olmadı.
Çarşı'nın da bu olaylara katılmasını olumlu bulmuyorum"
diyor. Başka bir tarafa da dönüp kısık tonla "Yanlış şeyler" diyerek yine çayını yudumluyor.
(Bu sırada dün Sporx Yayın Yönetmeni Tahir Kum twitterdan "Ben böyle bir şey duymadım" dedi. Duymaması normal çünkü o sıralarda kendisinin "iki defa ihtiyaç molası" verdiğini öğrendim. Onun duymamasını çok normal karşılıyorum.)
Şimdi gelelim Beşiktaş kongresinden önceki haftaya. Orman seçim öncesi Turkuvaz Medya Grubu'nu ziyaret etti.
Bize de bu tür konular hakkındaki görüşlerini Beşiktaş kongresinden sonra açıklayacağını söyledi.
(O zamanki görüşlerini de buradan sizlere aktarmıyorum. Aramızdaki off the record konuşmalardır...)
Orman iftar yemeğinde gezi parkı olayları hakkındaki görüşlerini aktarınca biz de "herhalde açıklama için bugünü uygun gördü" diye düşündük ve sözlerini yayınladık.

ŞİRİN GÖZÜKMEK!
Fazla uzatmayacağım... "Taraftara şirin gözüküceğim" diye iftar yemeğinde, onca meslektaşımın arasında, söylediği bir sözü "söylemedim" demek Beşiktaş Başkanı'na yakışmaz.