DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 30 Nisan 2015

Yüksek tansiyon gözlerinizi bozabilir

2 haftadır bulanık görmeye başladım. Gözlerim mi bozuldu? Başka bir şey mi var?
Bulanık görme şikayeti görme bozukluklarında sık görülür. Görme keskinliği azalması nedeni ile bu durum ortaya çıkabilir. Bulanık görme düzeltici lensler gerektiren böyle bir miyopluk veya hipermetropi gibi doğuştan mevcut anormallikler sonucu olabilir. Ayrıca çeşitli göz hastalıklarında da bu şikayet ortaya çıkabilir. Bulanık görme, aynı zamanda migren veya inme gibi hastalıkların bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Diyabet, hipertansiyon ve bazı diğer uzun süreli hastalıklarda görme bulanıklığı olabilir. Çeşitli ilaçlar da yan etki olarak geçici görme bulanıklığı yapabilir. Öncelikle göz hastalıkları uzmanından, daha sonra iç hastalıkları, nöroloji uzmanı gibi diğer uzmanlık dallarından da yardım alınabilir.

İdrar yapma zorluğum var. 3 aydır devam ediyor. 55 yaşındayım. Doktor idrar yapma kanalın daralmış olabilir dedi. Ama idrarım çıkıyor. Bu kanal darsa idrar çıkar mıydı?
İdrar yapma kanalı dediğimiz kanal İdrarı idrar kesesinden beden dışına çıkarmaya yarayan 'Üretra' kanalıdır. Daralma tama yakınsa veya tamsa idrar çıkmayabilir.
Ama daralmanın derecesine göre şikayet yapabilir. İdrar yapma kanalı ve mesane hasarı ile yaralanma veya kazalarda, leğen kemik bölgesi kazalarında, idrar sondaları, ameliyatlar, sistoskopi dediğimiz uygulamalardan, prostat ameliyatlarından sonra, prostat büyümesinde, idrar yapma kanalı kanserinde ve enfeksiyonlarında, prostat enfeksiyonlarında idrar yapma kanalı darlıkları olabilir. Üroloji uzmanına başvur.

21 yaşındayım. Reglim düzensiz ve sivilcelerimden kurtulamıyorum. Şimdide 2 ayda 10 kilo aldım. Zayıflama ilacı kullansam faydalı olur mu?
Anlattıklarına bakılırsa internet malzemeleriyle tedavi olman doğru ve mümkün değil. öncelikle TSH, Prolaktin, FSH, LH, Östrojen gibi testleri, ultrason gibi görüntülemeleri yaptırman gerekecek. Mutlaka düzenli takip edileceğin bir iç hastalıkları uzmanı bulmalısın. Özellikle 'Poli Kistik Over Hastalığı', hiperprolaktinemi gibi hastalıklar bütün şikayetlerine neden olabilecek hastalıkların başında gelir.