Kalp atışlarım çok değişik. Doktora gitmedim. Tansiyon aletiyle komşum bakıyor. Bir 114 bir 64 oluyor. Ara ara başım dönüyor. Doktora gitmem gerekiyor mu? Kalp atışlarını saymak için kulağımızla veya stetoskop cihazıyla kalbimizi dinlemek gerekir.
Daha çok nabız sayarız. Kalp atımlarının atardamar duvarına yaptığı basıncın damar duvarında parmak uçlarıyla hissedilmesine nabız denir. Yetişkin bir kişide normal nabız sayısı dakikada 60ñ100, çocuklarda 100ñ120, bebeklerde 100-140'dır. Tarif ettiğin sınırlar, normal sınırlar içinde.
Ayrıca sadece sayıya bakarak da çarpıntı var diyemeyiz. Farklı ve düzensiz kalp atışları da çarpıntı olarak tanımlanabilir. Ekg, EKG Holter 24 saatlik takip yapılması iyi olur. İç hastalıkları veya kardiyoloji uzmanına hemen git. Tedbir al. Riskler çok.
3 haftadır bulanık görüyorum. Gözlerim mi bozuldu? Bulanık görme şikayeti görme bozukluklarında sık görülür. Görme keskinliği azalması nedeni ile bu durum ortaya çıkabilir. Bulanık görme düzeltici lensler (gözlük) gerektiren böyle bir miyopluk veya hipermetropi gibi doğuştan mevcut anormallikler sonucu olabilir. Ayrıca çeşitli göz hastalıklarında da bu şikayet ortaya çıkabilir. Bulanık görme, aynı zamanda migren veya inme gibi hastalıkların bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir.
Şeker hastalığı, hipertansiyon ve bazı diğer uzun süreli hastalıklarda görme bulanıklığı olabilir.
Çeşitli ilaçlar da yan etki olarak geçici görme bulanıklığı yapabilir. Öncelikle göz hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekir.
Daha sonra ise iç hastalıkları uzmanına...
48 yaşındayım. Sürekli genzimde akıntı oluyor. Göğüs hastalıkları doktoru astım ya da bronşit değilsin dedi. Akıntı neden olabilir?Geniz akıntıları genel olarak alerjik durumlarda, sinüzit-post nasal akıntı sendromu gibi üst solunum yolu hastalıklarında görülür. Bu nedenle önce alerjik durumunu netleştirecek tetkikler gerekir. Ayrıca kulak burun boğaz uzmanına da muayene olman şart. Burun kemiklerindeki bozukluklar varsa ameliyat gerektirebilir. Bekledikçe iyileşmez. En kısa sürede muayene ol.