ONUR KAYADOR

ONUR KAYADOR

Tarihi 3 Temmuz 2010

Güiza'dan artık hayır gelmez!

Fenerbahçe şimdilik 3 transfer yaptı. Yapılan transferleri siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dünya Kupası'nda izlediğiniz Miroslav Stoch için ne düşünüyorsunuz?
Fenerbahçe'nin herkesin beklediği flaş transferi yapmış olduğunu sanmıyorum. Stoch, grup maçlarında son maç hariç yedekte oturdu ve çok az süre aldı. Son 2 maçta 11'de şans buldu. Her şeyden önce çok genç bir futbolcu. Tecrübesiz ama yetenekli. Çabuk adam geçebiliyor. Özellikle Türkiye Ligi'nde iş yapacak gibi duruyor. Ama tabii takıma uyumu çok önemli. Belli bir süre tanımak gerek. Ama süre uzamamalı.

Her iki kanatta oynayabildiğini de gördük. Üstelik bunu maç içinde yapabiliyor. Bir bakıyoruz sağ kanatta, bir bakıyoruz sol kanatta. Hareketli olmayı çok seviyor. Caner, Vederson gittiği için alındı. Ama bu futbolcunun gerçek mevkisinin defansın solu değil, orta sahanın solu olduğunu da unutmamak gerek. Geçen sezon Galatasaray'da sol bek mevkinde zaman zaman zor anlar yaşadı.

Beklenen oldu ve Aykut Kocaman takımın teknik direktörü oldu. Yeni sezonda nasıl bir Fenerbahçe bekliyorsunuz?
Yönetim bir karar aldı ve Aykut Kocaman teknik direktör oldu. Üstelik sportif direktörlük görevine de devam edecek. Yani İngiliz sistemine geçilmiş gibi oldu. Aykut hoca pas yüzdesi yüksek, rakibe baskısını hissettiren ve daha çabuk oynayan bir takım oluşturmak istiyor. En azından söylediklerinden bunu anlıyoruz.

Yapılan transferlerle takımın yaş ortalaması düşürülmek isteniyor. Ama acilen golcü sorunu çözülmeli.
Güiza ile bu işin olmayacağı zaten belliydi. Bu da yetmiyormuş gibi daha sezon başında açılışa gelmeyerek tavrını ve niyetini belli etti. Zararın neresinden düşünülürse kardır. Fener 1. sınıf golcüsünü transfer edip Güiza'yı yollamalı.