ONUR KAYADOR

ONUR KAYADOR

Tarihi 9 Haziran 2010

Ekstra primle bu iş olmaz!

Fenerbahçe sezonu müthiş bir hayal kırıklığıyla kapattı. Yeni sezondan Fenerbahçe adına sizin beklentiniz nedir?
Fenerbahçe'nin sıkıntısı teknik anlamda değil. Fenerbahçe'de artık futbolcuların ve hocaların değil, yönetimin değişmesi gerek. Yeni dinamikler kazanılmalı ve bu sayede tıkanan yolun açılması gerek. Çünkü başkanın elinde ve kafasında ekstra prim vaad etmekten başka bir silahı ve düşüncesi yok. Tüm bunlar tartışılırken Mahmut Uslu'nun istifası geldi. Değirmen bir ustayı öğüttü. Başarısızlığın faturasına kendi dışında yeni bir isim bulundu. Oysa Mahmut Uslu geçtiğimiz sezonun başından beri oyunun dışındaydı. Basketboldaki ve amatör şubelerdeki sorumluluğu elinden alınmıştı.
Başkan'ın yanındaydı ama kafasında değildi.

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman devri başlamak üzere. Kocaman'dan teknik direktör olarak beklentileriniz nelerdir?
Aykut Kocaman belli bir felsefesi olan bir kişi. Elindekinden maksimumu üretmeye çalışıyor. Fenerbahçe'yi çok iyi tanıyor ve tribünlerin ne istediğini biliyor. Fakat 6 yıldır temkin dönemi geçiriyor takım. Şöyle iyice bir sarsılması, taşların yerinden oynaması, yeni kahramanlar ve yeni bir ekol gerekiyor. Şu andaki mecvut temel geçmiş sıkıntıları da beraberinde getirecektir.
Aykut Kocaman tüm bunların farkında olmalı.

Fenerbahçe Aragones'ten sonrra Daum'u da tazminat ödeyerek gönderecek gibi. Bu duruma nasıl bakıyorsunuz?
Başkan bu şekilde Fenerbahçe'nin paralarını sokağa atıyor. Milyonlarca Euro tazminat ödeniyor. Karşığı ise sıfır hizmet! Tabii bu arada Aurelio 500 bin Euro verilmediği için elden kaçtı. Bunların açıklanması çok zor.