Görkem Ağgündüz

GÖRKEM AĞGÜNDÜZ

Tarihi 12 Nisan 2024

Maalesef bilmiyoruz!

Geçtiğimiz hafta sonu Süper Kupa maçına çıkmayan Fenerbahçe'nin tam kadro olarak Olympiakos karşısına çıkmasını bekliyorduk. Ancak iletişim yönünden de en kötü dönemini yaşayan Fenerbahçe'de hiçbir sakatlık kamuoyuyla paylaşılmazken Fred, İsmail, Djiku, Batshuayi ve Cengiz'e ne olduğunu bilmiyoruz.

Zajc ve Krunic orta sahasıyla maça başlayan İsmail Kartal, bunun mecburiyetten olduğunu söylerken maç sonunda da 'siz bilmiyorsunuz bazı oyuncularımızı sakatlık riskinden dolayı oynatamıyoruz' dedi. Evet hocam biz maalesef bilemiyoruz.

Maça iyi başlayan taraf yine de Fenerbahçe olurken, son yılların hastalığı geri geldi ve kalemize gelen ilk toplar gol oldu. Livakovic'in psikolojisi ne durumda bilinmez ama gösterdiği performans rakibi motive edici cinsten. Çağlar belki de kariyerinin en kötü maçını çıkarırken ilk golde rakibe asist yaptı, ikinci golde de amatörce ofsaytı bozdu.

Jayden'ın sakatlanıp yerini Ferdi'ye bırakması sol kanada bir hareketlilik getirirken değişiklikler için 3. golü yemeyi bekleyen İsmail Kartal, Chiquinho'nun golünün ardından İsmail ve Fred'i oyuna alarak dünya üzerinde futbolu az çok takip eden herkesin yapacağı hamleyi yaptı.

Orta sahada her zamanki gibi hayalet edasıyla dolaşan Zajc'ın çıkmasının ardından yerine giren Fred, takım arkadaşının aksine her saniye top için sorumluluk alırken, dikine attığı paslarla atakları yöneten isim oldu. İsmail'in de Krunic'in yapamadığı temaslı savunmayı yapmasıyla Fenerbahçe maçı tek kaleye çevirdi.

Son dakikalarda Bonucci'yle beraberlik golüne de yaklaşan Fenerbahçe, Kadıköy'e skor avantajıyla olmasa da psikolojik avantajla dönmeyi başardı. İsmail hocanın da kadro tercihleriyle eleştirilmek istenmiyorsa takımda yaşanan sakatlıkları iletişim ekibine açıklattırması gerekiyor.