Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 17 Ekim 2015

İstikrar şart!

İstikrar kelimesini Türk milleti olarak çok seviyoruz. Ancak bunun uygulamalarını ise her alanda olduğu gibi futbolda da hayata geçiremiyoruz. Ülke futbolunun bir yere gelmesi için başta futbol yönetiminden en tabanında yer alan alt yapıya kadar bir sistemimiz olması gerekiyor.

EN KOLAYI HOCAYI GÖNDERMEK
Türk futbolunda istenilen başarı gelmeyince sözüm ona adı başkan olan yöneticilerimiz hemen en kolay ve pratik çözümü hayata geçiriyorlar. Suçlu kim mi derseniz tabiki hocadır. Sanki hocayı gönderince istenilen başarı gelecekmiş gibi tüm suç bir anda hocanın üzerine yıkılıveriyor. Bu sıkıntıyı şu anda Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de bir çok hoca yaşıyor. Kısmen Süper Lig'i devre dışı bırakacak olursak alt liglerde görev yapan hocalar bir yerden teklif alınca ailelerini o şehre taşımıyor bile. Nedeni çok basit. Ailesini taşıyacak, çocuğunu okula yazdıracak bir planlama yapacak herşey iyi giderse sorun yok ya birkaç mağlubiyet gelirse ne olacak hemen hoca kapının önüne konacak. Bunu da teknik adamlarımız iyi bildiği için ailelerini teknik direktör oldukları şehre taşımıyorlar bile. Bu durum ayrıca tartışılması gerekiyor. İstenilmeyen başarıda tek suçlu hoca mı ? Başarısızlığın altında yatan ekonomik nedenler, takımın içindeki sorunlar, yönetim içindeki sıkıntılar gibi birçok neden bir anda sümen altı ediliyor. Başarısızlığın tek sorumlusu hocadır de ve onu gönder tek çözüm yolumuz bu. Bu yazıyı neden mi yazdım derseniz. Süper Lig'de ilk 7 haftada 6-7 takım hocası ile yollarını ayırdı. 1. Lig'de aynı manzarayı görüyoruz. Daha ligin ilk 7 haftası bitmiş ama 6-7 takım hocası ile yollarını ayırmış durumda. Sanki yeni gelen hoca ile takım uçuşa geçecek başarı gelecek. Süper Lig'e çıkmak isteyen takımların uzun ve güçlü bir planlama yapması gerektiğini zaten daha önceleri de yazmıştım ancak planlama olmadığı bariz bir şekilde ortaya çıktı. Ey Türk futbolunu yönetenler her başarısızlığın birinci sorumlusu teknik direktör değildir. Lütfen bunu önce kabul ediniz. Kabul ederseniz diğer sorunların çözümü yolunda daha başarılı olacağız.

EYÜP ARIN FERGUSON GİBİ!
Adanaspor'da yönetim Eyüp Arın'ı tercih ederek ne kadar isabetli bir tercih yaptığını gösterdi. Eyüp hoca, 19 yıl önce gelişim antrenörü olarak adım attığı Adanaspor'da B Genç Takım antrenörü, A2 takım antrenörü, Gençlik Gelişim Sorumlusu, yardımcı hocalıklar görevinde bulundu. Bu güven sürerse Eyüp hoca neden Adanaspor'un Alex Ferguson'u olmasın.

ALKIŞLAR BAŞKAN ÖZTÜRK'E
PTT 1. Lig'de Elazığspor, son yıllarda hep sıkıntılı günler yaşadı. Ancak bu yıl Elazığspor farklı bir görüntü ile karşımıza çıktı. Son haftalarda ligde kalan takım bu yıl Süper Lig'e hesaplıyor. Hedef Süper Lig olarak belirlenmiş durumda. Bunda tabi ki başkan Selçuk Öztürk'ün büyük payı var. Başkan, Elazığ'da herkesi Elazığspor altında birleştirmeyi başardı. Buradan alkışlarımı gönderiyorum.

ZEMİNLERE BAKIM ŞART
Türkiye kış mevsimine doğru girmeye başladı. Ama maalesef Türkiye'nin birçok stadı ve antrenman sahası kış mevsiminin gelmesiyle birlikte inanılmaz bir şekilde bozulmaya başladı. Oyuncularımız, sahalarda mücadele ederken sakatlanma riskiyle karşı karşıya geliyorlar. Lütfen, futbolculara verdiğiniz paraların onda birine antrenman sahaları ve yeşil sahalara yatırım olarak yapınız ki oyuncularımız sakatlanmasın.

TEŞEKKÜRLER AKSU TV

Kahramanmaraş'ta yayın yapan Aksu TV, 'Yılın En İyi Yorumcusu' ödülü için beni layık gördü. Bu anlamlı ödülleri için başta Aksu TV'nin sahibi Abdullah Yener, Tarafsız Saha sunucusu Mustafa Aykır ve yönetmen Mehmet Ali Tatlı'ya teşekkürlerimi sunuyorum.