Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 3 Temmuz 2014

Anadolu'da başkanlık yürek ister!

25 yıldır Anadolu'yu adım adım gezerim. Anadolu takımlarını yazar, onların dertlerin dinlenirim.
Dertlerinin ne olduğunu çok iyi bilirim.
Bu yörelerde hele ikinci lig, üçüncü lig kulüplerinde başkanlık veya yönetiilik yapmak yürek ve cesaret ister. Takımda başkan veya yönetici olunca cebinden para vereceksin, bir başarısızlık gelince camia ve taraftar ilk tepkiyi sana bağırarak gösterecek. Birçok eleştirilere muhatap olacaksın. İçinde futbol sevgisi olmazsa ilk eleştirilerde bırakıp gidersin ama içinde futbol aşkı varsa takımını sahip çıkmak için vargücünle savaşırsın. Ama asıl üzücü olanı ne biliyor musunuz sen belki evinin işçininin rızkından belli oranlarda kesip futbol takımına destek olmaya çalışırken sana acımasızca eleştirilenler ise belki takıma destek olmak için bir maç bileti veya forma dahi almamış olamasıdır.

TEBRİKLER BAŞKAN

İşte böylesine bir ortamda Anadolu'da başkanlık yapmak çok zor bir iş. Ama öyle de memleketini seven şehrini seven başkanlarda var.
Başkanların kavga ettiği, tribün terörürün had safhaya geldiği bir ülkede centilmenlik dersi veren, hakemler üzerinden prim yapmaya çalışmayan, hep olumlu işlere imza atan kişiler de var. Örnek mi istersiniz işte Batman Petrolspor Başkanı Aydın Gülmez... Kendisi futbola aşık birisi. Ben de o topraklarda doğdum ve büyüdüm. O yörenin yazın kavuran kışın donduran topraklarında yaşadım. O tozlu topraklarda yollarda çalıştım ve futbol oynadım. O yöreleri gayet iyi bilirim. Türkiye'nin en modern statlarında yaşanan tribün olayları bu bölgelerde yaşanmaz.
Bu yönden Aydın Gülmez ve yönetimini kutlamak isterim. Batman'ın başına geldiğinden bu yana hep olumlu işlere imza atarak halkın sevgilisi olmuş Batman'a gelen tüm takımlara her yönüyle yardımcı olmak için canla başla uğraşılar.
Batman'da tesisler muhteşem futbolcular için yapılan kamp yeri ve tesisleri görenler hayran oluyor.

Horozlar'ın sıkıntısı büyük

Denizlispor son yıllarda tam manasıyla büyük sıkıntılar yaşıyor. Yanlış yönetim tarzı ve ekonomik olarak da zor durumda olması takımı bitirme noktasına getirdi. Borçlarından dolayı defalarca haciz geldi. Öyleki son seçimde kimse başkan dahi olmak istemedi. Zor şartlarda yapılan seçimde başkanlığa Hasan Kıbrıslıoğlu ve yönetimi geldi. Başkan Kıbrıslıoğlu zaman kaybetmeden geçen sezon Denizlispor'u ligde tutan Özcan Bizatihi takımı emanet etti. Yinede Denizlispor'un durumu kritik. Sadece alt yapıdan çıkan Şevki dışında tüm futbolcular alacakları için TFF'ye şikayet ederek davacı olmuş durumda. Yönetim bir an önce bu borçları taksitlendirmeli futbolcuların parasını ödemeli. Yeni bir yapılanma ile yola çıkmalı.
Yoksa Horoz için çok geç olur.

SAMSUN ALTIN YILINI YAŞAR!

Samsunspor, bu sezon 49. yılını kutluyor. Şehirde büyük heyacan ve coşku yaşanıyor. Takımın hedefinde ise Süper Lig'e dönme planları var. Başkan Emin Kar ve yönetimi takımın başına yılların beyefendi futbolcusu ve Samsun'u iyi tanıyan Erhan Altın'ı getirerek doğru ve isabetli bir karar aldı. Samsunspor'da ben de yıllar önce forma giydim. Samsunlu taraftarlar ve arkadaşlarımla konuştum. Herkes Erhan Altın'ın gelişinden memnun. Erhan hoca çalışkan disiplinli eğitim yönüyle de bir lider. Futbolcusunu yaklaşımı oldukça iyi. Takımda yaşlı genç ayrımı yapmadan formayı hakedene veriyor. İnanıyorum ki Samsun taraftarları bu sezon elele verirse Erhan Altın ile 49. yılında altın yılını yaşayarak Süper Lig'e 'merhaba' der.

Ah Şanlıurfa ah!

Şanlıurfaspor bir tarihtir. Şanlıurfalı olmak ise ayrıcalıktır. Orası bir peygamberler şehridir. Halkın tek eğlencisi futboldur.
Büyük potansiyeli olmasına rağmen hatalar ve yanlış transfer politikası takımın Süper Lig'e çıkmasını engelledi. Bu sezonda büyük paralar vererek tranfserler yapıyorlar. Futbol bir ekip, ruh ve yürek işidir. Ama Şanlıurfa'da böyle bir durum yok. Bu takımın Süper Lig özleminin sona ermesi için kadroda Şanlıurfalı oyuncular olmalı, insanların ne istediğini yüreklerine kadar hissetmeleri lazım. Biliyorsunuz o yörenin çocuğu olmayıp sadece belli bir süre para için takımda bulunan futbolcularla istenilen başarı gelmiyor. Geçen yıl belki Süper Lig takımı kadar bütçeyle yola çıkan takım yine Süper Lig'e çıkamadı.
Bu nedenle diyorum ki Şanlıurfaspor, bir üst lige istiyorsa kadrosunda Şanlıurfalı futbolcular bulundurması lazım.

SOMA'YA DESTEK OLUN!

Soma, geçtiğimiz aylarda gerçekten çok elem verici bir olayla karşı karşıya geldi.
Soma'lı bütün kardeşlerimin acısını öncelilikle tekrar paylaşıyorum. Ama futbolun siyasetle bağdaşmasını kabul etmeyelim ve fırsat vermeyilim. Yani Soma üzerinden kimse çıkar sağlamasın. Somaspor BAL Ligi 8. grupta mücadele ediyor. Eğer bu şehre bu takıma destek vermek isteyenler eğer gerçekten yüreğiyle futbol sevgisiyle o yörenin hizmetine gönül veriyorsa bu işi siyasete alet etmesinler. Siyasetten uzak dursunlar böyle olurlarsa bende dahil olmak üzere yardıma koşa koşa geliriz.