Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 7 Mayıs 2013

Özel kuvvet!

CHP'li dostlarımızla sık sık bir araya gelip tartışıyoruz. Çoğu samimi olarak "Memleket nereye gidiyor?" sorusuna cevap arıyor... Kimi ise 'çözüm olmasın da ne olursa olsun' havasında... Ülkenin büyüyeceğini düşünenlerin ortak itirazı ise Atatürk! Bana en çok "Atatürk'ten ne isteniyor?" sorusu yöneltiliyor... T.C. tabelalarının indirilmesi, Anayasa'da Türklük vurgusunun yer alıp almayacağı, "ufukta federasyon var" söylentileri en çok merak edilenlerin başında yer alıyor...
Dün tam bu sorulara detaylı ve ikna edici cevaplar vermek için klavyenin başına oturduğumda çok ama çok önemli bir dostum telefon açtı... Telefondaki ses çok uzaklardan geliyordu! Belli ki buralarda değildi! Sorsam da söylemeyeceğini bildiğim için "Ne var ne yok gibi" anlamsız ve ortalama bir soruyla yetindim! "Son zamanlarda hep büyük fotoğrafı yazıyorsun. Nedense hiç ÖZEL bilgiler paylaşmıyorsun" dedi...
Şaşırmıştım! Gülümseyerek "Hiç destek olmuyorsun ki" diye cevap verdim...
Kısa bir sessizlikten sonra "Belki süreci iyi anlatamıyoruz ama çok önemli işler yapıyoruz. Bir bilsen!" diyerek bir şeyler söylemek istediğini ima etti! "Ben hazırım! Anlatacaklarını yazacağımı biliyorsun" sözleriyle dostumu ateşlemeye çalıştım!
Düşündüğünü hissettiğim anda "Süreç ne aşamada?" diye sordum...
Çok şey bildiği için yutkundu!
Bildiklerinin bir kısmını benimle paylaşacağını anladım... Sesini yükselterek devam etti...
Geride bıraktığımız bahar ayı çok önemliydi. Devlet için çok önemli bir virajdı. Neydi o viraj?
Hatırlarsan, geçtiğimiz Eylül ayında terör örgütü PKK, Şemdinli'ye kalabalık bir grupla saldırdı. Evet!
Terör örgütü var olduğundan bu yana en anlamlı saldırısını gerçekleştirdi! 900 terörist sınırdan içeri süzüldü!
Hazırlıklıydık! Attıkları her adımı biliyorduk! Ama o grupların bundan haberi yoktu. Neden önemliydi ki! Adamlar ilk kez gelmiyordu!
Haklısın ama bu kadar kuvvetle geldiği başka bir saldırı yoktu! 900 terörist o gün ŞEMDİNLİ'yi almaya geldi.
İstihbaratımıza göre eylemleri başarılı olsa ÜÇ NOKTAYA BAYRAK dikeceklerdi! Amaç neydi?
Eğer biz hazırlıklı olmasak ve gelip bayraklarını dikseler ülke bölünürdü! Ya da masada PKK'nın her isteğine razı olmak durumda kalırdık! Kalmadık ama!
Kalmadık ama bunun nedeni Necdet Paşa'nın kendisi.. Nasıl yani?
O operasyonu bizzat Paşa yönetti!
Goman Dağı, Mergesav, Zorgeçit, Muşe, Beyteran mezraları ile Günyazı köyüne bağlı Yukarı Orta ve Aşağı Yiğitler mezralarında girilip çıkılmadık nokta kalmadı! PKK şehri almak için çok donanımlı gelmişti! Karşılarında bizi bulacaklarını bilmiyorlardı. Ama adım attıkları her yerde BORDO BERELİ vardı! Hatırladım!
O gün KÜRT BAHARI başlayacaktı!
Bayraklarını dikip halkı sokaklara dökeceklerdi! Cumhuriyet'in kurtuluş günü o gündür! Ama bunu gazeteler ve televizyonlardan sakladık! Durumun bu kadar kritik olduğunu söyleyemezdik!
Ama şimdi seninle paylaşıyorum.. İstihbarat, örgütün içinden miydi?
Evet! Eksiksiz bir hazırlık yapıldı. Geldiklerinde neye uğradıklarını şaşırdılar!
Arkalarındaki DIŞ DESTEK her zamankinden daha çoktu! Peki bilmediğimiz başka ayrıntı var mı?
Olmaz mı! PKK 900 kişi ile geldi.. Bu mu özel bilgi?
900 kişi ile geldi ama kaç kişiyle geri döndüğünü bilmiyoruz! Kayıtlarımıza göre dönmeyi başaran yok! Üstelik içlerinde çok sayıda yabancı vardı! Bozgun yani!
Aynen öyle! Zaten Şemdinli'de başarılı olamadıkları için şimdi geri çekiliyorlar!
Eğer orada üstümüze düşeni yapmasak şu an Türkiye çok farklı konuları konuşacaktı!
PKK ile o zaman ciddi pazarlık yapmak zorunda kalacaktı! Bu engellendiği için Özel Paşa'ya karşı karalama ve yıpratma kampanyası yapılıyor! Bu gerçekler bilinmediği için de sokaktaki insan bunları ciddiye alıyor! Şehir içlerinde de çatışma olmuştu değil mi?
Evet oldu. Ama bilmen gerekir ki BORDO BERELİ arkadaşlarımız tek bir kayıp vermeden PKK'yı resmen bitirdi! Bordo Bereli efsanesi mi?
Efsane değil gerçek! Bak geçtiğimiz günlerde Murat Karayılan bir kanala verdiği röportajda PKK'nın şartlarını sıralarken "Bordo Bereliler tasfiye edilsin" diyor! Derdi büyük! Çünkü şimdiye kadar hiç böyle mukavemet görmemişlerdi! O yenilgi, daha doğrusu fiyasko, onları devletin isteklerini yapmaya zorladı! Silahla olamayacağını o gün anladılar! Tabii bu tablonun ortaya çıkmasında Necdet Özel Paşa'nın büyük katkısı vardı! Günlerce orada kalıp her hamleyi kendi hesap etti ve yönetti!
Aslında PKK o gün fiilen bitti! Şimdi yaşananlar o gün sergilenen kararlılığın göstergesidir! Şemdinli tokadından sonra Kandil uyku uyumadı! Örgüt bunu kendi içinde anlatamadı! Söyleyecek sözleri yoktu! Hatta bölgede barışa verilen desteğin arkasında da bu var! En azından psikolojik olarak! Örgüte yakın olan herkes baskınla, pusu ile sonuç alınamayacağını gördü! Şaşırdım açıkçası!
Bak seni şaşırtacak bir şey daha söylemek istiyorum... Erdoğan 16 Mayıs'ta Obama ile görüşmek için Amerika'ya gidiyor! Biliyorum!
Bu ziyaretlerden bir gün önce BAŞKANLARA gelen ziyaretçinin ülkesi ile ilgili olarak BORÇ DÖKÜMÜ verilir!
İlk temasta da bu BORÇLAR masaya yatırılır! Türkiye 52 yıl sonra ilk kez BORÇSUZ olarak Beyaz Saray'a gidiyor!
Ankara, IMF'ye 14 Mayıs'ta 468 milyon dolarlık son taksidini ödeyip yola çıkıyor!
Bu da bilinmez ama ilk kez bir Türkiye Başbakanı eşit şartlarda bir ABD Başkanı ile görüşecek!


NOT: Atatürk ve CHP ilişkisi yine yarına kaldı...