Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 17 Eylül 2011

Fidan rahatsızlığı

Oslo'daki MİT-PKK görüşmesinin SIZMASI bir anda en önemli gündemimiz oldu. TAKVİM, sızmanın nasıl gerçekleştiğini dün sürmanşetten duyurdu.
Norveç İstihbaratı ile MOSSAD'ın büyük uyum içinde yapabileceği en büyük HAMLE buydu. Ve onu yaptılar. Gelin küçük küçük sorulara küçük cevaplar bulmaya çalışalım... Hem konuşalım hem düşünelim... Sınav başladı...
Süremiz 5 dakika...

* Hakan Fidan, Mayıs 2010'da MİT Müsteşarı olduğunda ilk olumsuz tepki kimden geldi?
İsrail'den...

* Neden?
Çünkü Fidan, TİKA'nın başındayken bizim bile bilmediğimiz birçok ARAP ülkesinin halkına yardım götürdü. Gönülleri fethetti. Türkiye aşkını tekrar uyandırdı. Bu da Tel Aviv'i rahatsız etti.

* İsrail hükümeti hiç rengini belli etti mi?
Etmez mi!.. Savunma Bakanı Ehud Barak "Fidan İRAN dostudur. İsrail'in tüm sırlarının düşmanımız olan TAHRAN yönetiminle paylaşıldığından korkuyoruz" diye konuştu.

* Bu sözler içeride karşılık buldu mu?
Evet... Bazı basın bu sözleri aynen manşetlerine taşıdı.

* Peki Fidan'dan sadece İsrail mi rahatsız?
Hayır... Bölgedeki ABD, Rusya, Çin, Alman, İngiliz, İsrail ve NORVEÇ istihbaratı da rahatsız..

* Neden?
Çünkü şimdiye kadar oyun kurmayan, hep evinde "olacakları bekleyen" bir Türkiye vardı.
Ancak Hakan Fidan'ın gelişinden sonra Milli İstihbarat Teşkilatı tarihinde ilk kez bölgede BÜYÜK OYUNCU oldu.

* Biraz açar mısınız?
Türkiye büyümek zorunda. Büyük ülkenin istihbaratı da büyük olur. Yeni Ankara'nın MİT'i artık bölgeyle ilgili uzun vadeli planlar yapıyor. Uyguluyor.
Sonuç alıyor. Bu da tüm rakipleri korkutuyor.

* Mesela Mısır, Libya ya da Tunus'taki olaylar sırasında MİT'ten kimse var mıydı?
Başbakan Erdoğan'ın üç ülkedeki karşılanmasına bak. Buradaki gençlere TÜRK Bayrağı yetiştiremiyoruz. Herkes büyük yeni TÜRKİYE'yi geceyarısı havalimanlarında karşılıyor.
Erdoğan POSTERLERİ elden ele geziyor.
Tahrir'de TÜRKLER'in olduğunu en iyi İSRAİL biliyor. Hem de üst düzey Türk görevliler...

* Ya Libya?
İsyancı denilen insanların taşıdıkları AY-YILDIZLI bayrakları görmüyor musun? Bunlar kendiliğinden olmuyor.

* İsrail'in en büyük derdi ne?
Bunlar yeni kurulacak ENERJİ MERKEZİNİ HAYFA limanına taşımak istediler. Bu Ankara'da bardağı taşıran son damlaydı. Türkiye, bu mahallede kendisinden izinsiz kuş uçmayacağını ilan etti. Bütün bunlar başta İsrail olmak üzere bölgedeki oyuncuların kimyasını bozdu. Biraz bekleyin 3 Firkateynden başka sürprizler de göreceksiniz. Doğu Akdeniz ısınacak.
Terleyen Tel Aviv olacak.

* Müsteşar ve İran dostluğu için ne diyeceksiniz?
Uğur Mumcu öldürüldüğünde İran konsolosluğuna yürüdük. Kışlalı, Üçok ve Aksoy suikastlerinde de aynı şeyi yaptık. Biz yürürken KUKLACI gülüyordu. Bu nedenle bunların İRAN takıntısı yeni değil yani...

* Peki SES KAYDININ sızdırılması için ne düşünüyorsunuz?
Ellerinde bunlara benzer birkaç kayıt daha var.
PKK sorunu için elini taşın altına koyan bir adama bir şey yapamazlar... Kanın durmasını istemeyenler SIZDIRMAYA devam edecek... Sorun yok.

* Türkiye cevap verecek mi?
Tamil Gerillaları, Irak'taki cami bombalamaları, PKK'ya destek ve Kuzey Irak'taki YEŞİL HAT üzerindeki operasyonların ayrıntıları sızarsa şaşırmayın...

* Zor durumda kalırlar mı?
Çıkarsa görürüz...

* Peki son sorum.. Fidan gitse İsrail rahatlayacak mı?
Tel Aviv'in tek isteği bu... Ama şunu bilmiyorlar ki Yeni Ankara'nın İSTİHBARATININ başına yine Fidan gibi biri gelecek. Onlar Türkiye'nin değiştiğini göremiyor. Eskisi gibi pastayı tek başına götürmek yok. Pabuç pahalı. Ankara'nın 350 milyonluk Arap alemiyle birlikte olması İsrail'in en büyük kabusu...
Artık RÜŞVETLE kandırabilecekleri adam da bulamıyorlar...

*
Son soru dedim ama şunu da cevaplayın o zaman... Sorun Fidan değil yani?
Hayır sorun İsrail. O kafayla işleri çok zor. Daha önce Başbakanla bu kadar yakın çalışan bir
MÜSTEŞAR görmemişlerdi. Şaşırdılar tabii...

* * *
ÖCALAN'IN YERİNE KİM GELECEKTİ?
Mahir Kaynak Hoca, geçtiğimiz günlerde bir gazeteye verdiği röportajda Öcalan'ın yerine birinin hazırlandığını söylemişti. Hocanın bıraktığı yerden devam edelim. Bu kişi yani PKK'nın yeni lideri olarak düşünülen kişi Faysal Dınlayıcı'ydı... İngiltere'de uzun süre gözaltında tutuldu. Daha sonra İngiliz İstihbaratının emrine girdi. ERNK (Eniya Rızgariya Netewa Kürdistan) yani Kürdistan Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin başına getirildi. Kod adı KANİ YILMAZ'dı... Öcalan'ın yerine liderlik için prova yaparken, arabası Almanya'da bombayla havaya uçuruldu. Eylemi PKK üstlendi.
Ancak gerçek hala ortaya çıkmış değil!..